Planet Fitness (PLNT) aktie sjunker i takt med marknadsvinster: Vad du bör veta

jagn den senaste handelssessionen stängde Planet Fitness (PLNT) på $86,43, vilket markerar en rörelse på -0,18% från föregående dag. Detta steg släpade efter S&P 500:s dagliga uppgång på 1,17%. Samtidigt ökade Dow 0,8 % och tekniktunga Nasdaq steg med 0,18 %.

I dag hade fitnesscenteroperatörens aktier tappat 6,76 % under den senaste månaden. Under samma tid tappade den diskretionära konsumentsektorn 5,02 %, medan S&P 500 steg 0,88 %.

Wall Street kommer att leta efter positivitet från Planet Fitness när det närmar sig nästa resultatrapport. I den rapporten förväntar sig analytiker att Planet Fitness kommer att ge en vinst på $0,27 per aktie. Detta skulle markera en tillväxt på 170 % från år till år. Samtidigt kräver vår senaste konsensusuppskattning en intäkter på 187,38 miljoner USD, en ökning med 67,49 % från föregående års kvartal.

PLNT:s Zacks Consensus Estimates för hela året kräver en vinst på 1,52 USD per aktie och en inkomst på 915,22 miljoner USD. Dessa resultat skulle representera förändringar från år till år på +85,37 % respektive +55,91 %.

Investerare bör också notera eventuella ändringar av analytikers uppskattningar för Planet Fitness nyligen. Dessa ändringar återspeglar vanligtvis de senaste kortsiktiga affärstrenderna, som kan ändras ofta. Med detta i åtanke kan vi betrakta positiva uppskattningar som ett tecken på optimism om företagets affärsutsikter.

Vår forskning visar att dessa uppskattningsförändringar är direkt korrelerade med aktiekurser på kort sikt. Vi utvecklade Zacks Rank för att dra nytta av detta fenomen. Vårt system tar hänsyn till dessa uppskattningsändringar och levererar en tydlig, handlingsbar ratingmodell.

Zacks Rank-system sträcker sig från #1 (starkt köp) till #5 (starkt försäljning). Den har en anmärkningsvärd, utomreviderad meritlista av framgång, med nummer 1-aktier som levererat en genomsnittlig årlig avkastning på +25 % sedan 1988. Under de senaste 30 dagarna har vår konsensusprognos för EPS rört sig 11,92 % lägre. Planet Fitness har en Zacks Rank av #3 (håll) just nu.

Om man tittar på sin värdering, har Planet Fitness ett Forward P/E-tal på 56,89. Denna värdering markerar en premie jämfört med branschens genomsnittliga Forward P/E på 27,11.

Vi bör också nämna att PLNT har ett PEG-förhållande på 2,84. Detta populära mått liknar det allmänt kända P/E-talet, med skillnaden att PEG-talet också tar hänsyn till företagets förväntade vinsttillväxt. Leisure and Recreation Services-aktier håller i genomsnitt ett PEG-förhållande på 2,84 baserat på gårdagens stängningskurser.

Branschen för fritids- och rekreationstjänster är en del av den diskretionära konsumentsektorn. Den här branschen har för närvarande en Zacks Industry Rank på 153, vilket placerar den i de lägsta 40 % av alla 250+ branscher.

Zacks Industry Rank mäter styrkan hos våra branschgrupper genom att mäta den genomsnittliga Zacks Rank för de enskilda aktierna inom grupperna. Vår forskning visar att de högst 50 % rankade branscherna överträffar den nedre halvan med en faktor 2 till 1.

Du kan hitta mer information om alla dessa mätvärden, och mycket mer, på Zacks.com.

Nyss släppt: Zacks topp 10 aktier för 2022

Förutom investeringsidéerna som diskuterats ovan, skulle du vilja veta om våra 10 toppval för hela 2022?

Från starten 2012 till 2021 har Zacks topp 10 aktier portföljer ökade imponerande +1 001,2 % jämfört med S&P 500:s +348,7 %. Nu har vår forskningsdirektör gått igenom 4 000 företag som omfattas av Zacks Rank och har handplockat de 10 bästa tickerna att köpa och hålla. Missa inte din chans att komma in…för ju tidigare du gör det, desto mer uppåt står du att ta tag i.

Se aktier nu >>

Klicka för att få denna kostnadsfria rapport

Planet Fitness, Inc. (PLNT): Kostnadsfri aktieanalysrapport

För att läsa den här artikeln på Zacks.com klicka här.

De åsikter och åsikter som uttrycks häri är författarens åsikter och åsikter och återspeglar inte nödvändigtvis de från Nasdaq, Inc.

Leave a Comment