IPL 2022: Från Warner, Marshs tillgänglighet till Nortjes fitness

I ett stort bakslag för Delhi Capitals kommer David Warner, Mitchell Marsh och Anrich Nortje att missa de första matcherna i IPL 2022 | Foto: BCCI/IPL/ICC

VIKTIGA HÖJDpunkter

  • Delhi Capitals kommer att vara utan tre av sina utomeuropeiska stjärnor i början av IPL 2022
  • Medan David Warner och Mitchell Marsh kommer att vara otillgängliga till den 6 april, finns det frågor om Anrich Nortjes kondition
  • Här är en titt på hur DC kan fylla dessa luckor i de första spelen

Med två nya lag in i Indiska Premier League (IPL), antalet matcher har ökat och därmed har 50-dagarsfönstret även utökats till 62 dagar. Totalt kommer 74 matcher att spelas från 26 mars till 29 maj med 10 lag uppdelade i två grupper om 5 vardera.

Det långsträckta IPL-fönstret krockar nu med det internationella schemat och har därför påverkat ett fåtal lags spelplaner eftersom vissa spelare kommer att anlända sent för att vara med i 2022 års upplaga av den kontantrika ligan. Spelarnas tillgänglighet har påverkat Delhi huvudstäder mest eftersom minst tre av deras utländska stjärnspelare inte kommer att vara tillgängliga för de första matcherna i tävlingen.

Capitals stjäl signering, David Warner, skulle endast vara tillgänglig att spela från den 6 april som en del av Cricket Australias (CA) policy, som inte tillåter en kontrakterad spelare att delta i någon annan turnering förrän landslaget är i aktion. ODI-serien med tre matcher och engångsmatchen i T20I mot Pakistan är planerade att spelas till den 5 april och Warner, som inte är en del av truppen för begränsade overs, kan uppfylla karantänkraven för att vara tillgänglig från och med den 6 april.

Mitchell Marshå andra sidan, är en del av Aaron Finch-ledda sidan för fyra vita bollmatcher och även om han anländer till Indien den 6 april kommer han att behöva avtjäna en 3-dagars karantän innan han kan spela för huvudstäderna .

Det största frågetecknet just nu för huvudstäderna just nu är dock tillgängligheten av pacer Anrich Nortje, som inte har spelat en internationell match sedan T20 World Cup 2021 på grund av sitt ihållande höftproblem. Nortje valdes inte ut i Proteas trupp för Bangladesh-serien och osäkerheten om hans tillgänglighet kan skada den Rishabh Pant-ledda sidan.

Huvudstäder kanske inte har utländska back-ups, men de har indiska alternativ att ersätta de tre spelarna i line-upen.

Seifert, Mandeep, Ngidi – backuperna för att ta framsätet

Nya Zeelands wicket-keeper slagman Tim Seifert, som öppnar för sin nationella sida i T20Is kan samarbeta med Prithvi Shaw i toppen, medan den tidigare Royal Challengers Bangalore (RCB) handskmannen KS Bharat kan ta plats nr 3. Eller så kan Capitals öppna med Mandeep Singh och spela mot Seifert i mellanordningen som han har gjort under den senaste säsongen av Caribbean Premier League. Huvudstäder har också indiska allsidiga alternativ i Lalit Yadav och Ripal Patel.

Relaterade nyheter

Jag kan lära mig ett och annat av Ricky Ponting Delhi Capitals Rovman Powell

Jag kan lära mig ett och annat av Ricky Ponting: Delhi Capitals Rovman Powell

Relaterade nyheter

Efter att ha avfärdat MS Dhoni under sin debutsäsong ser Chetan Sakariya ögonen på nästa stora prisvärda wicket i IPL 2022

Efter att ha avfärdat MS Dhoni under sin debutsäsong, ser Chetan Sakariya på nästa stora prisvärda wicket i IPL 2022

Relaterade nyheter

Döm mig inte Prithvi Shaw delar kryptiskt inlägg efter att DC-stjärnan misslyckats med att klara jojo-testet inför IPL 2022

Döm mig inte: Prithvi Shaw delar ett kryptiskt inlägg efter att DC-stjärnan inte klarade ett jojo-test inför IPL 2022

När det gäller bowling väljer Shardul Thakur, Axar Patel sig själva, medan Mustafizur Rahman kommer att vara ett alternativ utomlands. Med Rovman Powell som nummer 5 i slagordningen, kunde Nortjes landsman Lungi Ngidi hantera takten i bowling med vänsterarmssömmaren från Bangladesh. För den sista platsen kan det bli en kastning mellan Kuldeep Yadav eller Chetan Sakariya.

DC:s troliga XI för de första matcherna: Tim Seifert, Prithvi Shaw, Mandeep Singh/KS Bharat, Rishabh Pant (w/c), Rovman Powell, Sarfraz Khan, Axar Patel, Shardul Thakur, Chetan Sakariya/Kuldeep Yadav, Mustafizur Rahman, Lungi Ngidi

.

Leave a Comment