Dubai: Det första fitnessevenemanget i sitt slag samlar in pengar till lokala välgörenhetsorganisationer för cancer – Nyheter

Sedan starten 2017 har Battle Cancer samlat in mer än Dh11,9 miljoner till mer än 50 välgörenhetsorganisationer över hela världenMedföljande foto

Publicerad: Lör 19 mars 2022, 11:05

Senast uppdaterad: Lör 19 mars 2022, 11:06

Ett första fitnessevenemang i sitt slag ägde rum i Emiratet under helgen. Battle Cancer, en global organisation för insamlingsevenemang, anordnade ett fitnessevenemang på lördagen som gjorde det möjligt för deltagarna att samla in pengar till lokala välgörenhetsorganisationer för cancer.

Evenemanget stöddes av Dubai Sports Council och XDubai. Battle Cancer Dubai ägde rum den 19 mars från 8.30 på NAS Sports Complex.

Battle Cancer syftar till att hjälpa dem som drabbats av cancer genom att erbjuda inspiration i mörka stunder och stödja dem i återhämtningen genom att koppla ihop en stödjande gemenskap förenad med nöje och träning. Sedan starten 2017 har Battle Cancer samlat in mer än 11,9 miljoner Dh11,9 miljoner (2,4 miljoner pund) till mer än 50 välgörenhetsorganisationer över hela världen.

Battle Cancer Dubai är en funktionell träningsutmaning för lag om fyra som uppmuntrade lag att samla in så mycket som möjligt till sin utvalda cancerorganisation. De välgörenhetsorganisationer som stöds via YallaGive inkluderar Al Jalila Foundation och Emirates Red Crescent.

Förutom att ta på sig fyra träningspass fick lagen poäng på sin insamling i Battle Cancers Fundraising AMRAP (så mycket insamlat som möjligt). Ju mer pengar de samlade in, desto högre poäng. Battle Cancer-träningar inkluderade lagarbete, högintensiv konditionsträning, FUN-funktionell kondition och lättillgängliga vikter.

Battle Cancers grundare och direktör, Scott Britton, sa: “Att få stöd från Dubai Sports Council är fantastiskt och tillåter Battle Cancer Dubai att nå människor från hela Förenade Arabemiraten med ett mål att stödja lokala cancerorganisationer och de lokala samhällen de tjänar. ”

“Vi delar XDubais etos att att vara aktiv är ett livsval och att det är utmaningen att pressa sig själv. Alla har berörts av cancer på något sätt och vi bjuder in team att utmana sig själva för en lysande sak”, sa han.

LÄS ÄVEN:

Mohammed Javad, vicepresident för fritid och underhållning på Shamal Group, XDubais ägarbolag, sa: “Vi är glada över att vara involverade i Battle Cancer Dubais första evenemang i Mellanöstern. I linje med våra värderingar och anda strävar XDubai efter att ge oändliga möjligheter och upplevelser till både invånare och besökare för att trotsa sina egna gränser.

“XDubai har gång på gång visat världen vad som är möjligt när man tänjer på gränserna för den mänskliga fantasin som är direkt i samklang med den globala vision och röst som Battle Cancer har.”

XDubais systerbolag, Skydive Dubai och Deep Dive Dubai har också donerat fyra episka priser som kommer att delas ut slumpmässigt till två idrottare som deltar i Battle Cancer Dubai.

Leave a Comment