Donamatrixdagen återvänder den 2 april

PETERSBURG — Donamatrix-dagen 2022 är snart över. Community Fitness-festivalen värd av Celebrity Fitness Guru Don “DB DONAMATRIX” Brooks kommer att hållas återigen på Petersburg Sports Complex lördagen den 2 april.

Under det roliga, kostnadsfria communityeventet kommer Brooks att försöka slå ett Guinness världsrekord för “det största motståndsbandspasset” som för närvarande hålls i Sydney, Australien. För att slå världsrekordet behövs 650 personer 16 år och äldre för att delta i Brooks Donamatrix Workout på festivalen.

Donamatrix Day är centrerad på rörelse, nöje och välbefinnande för alla åldrar och förmågor. Det slutliga målet med den årliga fitnessfestivalen är att ta itu med staden Petersburgs problem med hälsa, fetma och kroniska sjukdomar.

Genom Donamatrix Day och partnerskapet med staden Petersburg hoppas Brooks kunna påverka radikal förändring i de underliggande antagandena kring hur staden Petersburg blev rankad som en av de ohälsosamma städerna i Virginia.

Fjortonåriga Madison Johnson ger en dubbel holländsk demonstration under Donamatrix Day på Petersburg High School 2019.

Commonwealth of Virginia är uppdelat i 95 län, tillsammans med 38 oberoende städer. Förra året bedömde University of Wisconsins Population Health Institute Petersburg som den minst friska orten i Virginia, 133 av 133.

Uppgifterna kommer från statistik för 2019 eller ännu tidigare och tar inte hänsyn till covid-19-pandemin. Pandemins effekt kommer att mätas i årets ranking.

“Don är övertygad om att hans hemstad snart kommer att synas på de mest vältränade och hälsosamma platserna i landet,” sa Teri Bensons nyckelorganisatör för Donamatrix Day. “Donamatrix Day är så speciell för Don. Det är hans hemstad. Hans uppdrag är att göra en skillnad som kommer att ha en bestående inverkan på barnen, familjerna, skolor, regeringen och alla där hemma.”

VSU-dansorganisationen Abstrakt Entertainment (AE) medlemmar tränar danssteg under Donamatrix Day på Petersburg High School 2019.

Leave a Comment