Tap Into Health: Förstå kosttillskott och protein för träning

Inget träningspass är komplett utan en gratis återhämtningsproteinshake, enligt Matt Hammett, gästservicechefen på Old Town Hot Springs. Hammett har varit en livslång gymanvändare.

“Jag har förmodligen aldrig haft ett gymmedlemskap,” sa Hammett.

De flesta tränar på gymmet för konditionsträning, där fett förbränns för energi, eller för att bygga muskelmassa, där protein och kosttillskott spelar in. “Många människor har en missuppfattning om att du bygger muskelmassa i gymmet, men vad du faktiskt gör är att slita isär dina muskler med hjälp av vikter,” sa Hammett. “Där du faktiskt bygger massa är när du återhämtar dig från ditt träningspass och inte på gymmet.”Proteinsyntesfönstret informerar om återhämtning

Återhämtning från ett träningspass sker faktiskt under proteinsyntesfönstret. Detta är allt från direkt efter träning till 1 timme och 15 minuter efter träning. Under proteinsyntesfönstret är musklerna i en utmärkt situation för att absorbera protein. Detta är den process som faktiskt bygger muskler.

“Din kropp går inte in i reparationsläge förrän du går och lägger dig. Om du inte har absorberat rätt proteiner och makronäringsämnen innan du går och lägger dig, läker inte din kropp sig själv. Detta kan visa sig som muskelspänningar, stramhet, ömhet, etc.” sa Hammett. “När muskeln inte läker ordentligt skickas kalcium till det området, vilket är vad vi känner som triggerpunkter, täthet, ärrvävnad.”Typer av proteiner och träningsåterhämtning

En viktig skillnad för fitnessorienterade individer är skillnaden mellan vassleprotein och kaseinprotein. Vassleprotein är mjölkbaserat och är snabbsmält för snabb energiersättning. Kaseinprotein är ett långsamt smältande protein som hjälper till att återställa energi under en längre tid.

“Om du bara konsumerar vassleprotein, får du den omedelbara energiökningen, men efter 1-2 timmar är det helt smält och borta,” sa Hammett. “Det är där kaseinprotein kommer in. Det smälts efter 2-5 timmar och löses upp långsammare så att din kropp kontinuerligt kan använda det för att reparera dina muskler under dagen.”

Ultimate Muscle Protein ger vassle och kasein

Old Town Hot Springs erbjuder fitnessfanatiker Ultimate Muscle Protein (UMP)-produkter tillgängliga för detaljhandel eller blandade i smoothies och shakes i deras kafé.

UMP kombinerar vassle- och kaseinprotein för att underlätta maximal återhämtning efter ett träningspass. UMP finns i en mängd olika smaker inklusive vanilj, choklad, jordgubbar, angel food cake, rocky road.

“Många människor som har haft proteinshakes tidigare och inte njöt av dem, det var 100% vassleprotein,” sa Hammett. “När du gör en shake av vassleprotein är den tunnare, mer lik vatten. En shake med kaseinprotein i är mycket tjockare, med en mer sammetslen munkänsla och mer behaglig smak. Det smakar inte vattnigt.”

Finns på Gamla Stans marknad

Den omarbetade Old Town Market öppnar i vår och kommer att erbjuda snacks och drycker för individer som tränar i gymmet eller blötlägger de varma källorna.

Fruktbaserade smoothies och proteinshakes finns i en mängd olika smaker och med ett komplett urval av alternativa mjölker. Marknaden erbjuder även lättare tilltugg, smoothiebowls och drinkar innan träningen som kaffe och te.

“När de används i kombination med en välbalanserad kost, är proteinshakes en bra tillsats,” sa Hammett. “De kan användas som måltidsersättning för att förhindra dig från att äta snabbmat.”

Besök Old Town Market i vår för att prova en av de nya fitnessforward-proteinshaken eller bläddra i det tillgängliga urvalet av UMP-pulver som finns till försäljning i OTHS-lobbyn.

Sarah Konopka är marknadschef för Old Town Hot Springs. För mer, OldTownHotSprings.org.

Leave a Comment