Rymdstyrkan vill testa att avstå från fysiska konditionstester i ett år

Om du letade efter motivation att gå med i rymdstyrkan är det här: inga fysiska träningstester! Space Force släppte ett memo på torsdagen som tillkännager att de planerar att implementera ett “holistiskt hälso- och fitnessprogram” som säger de årliga, allmänt avskydde PT-testerna som används av andra tjänster. Istället vill den senaste militära grenen lära vårdnadshavare hur man tar hand om sig själva genom bättre kost-, sömn- och träningsutbildning, samtidigt som de övervakar deras framsteg med bärbar teknologi.

“Det här programmet kommer inte bara att främja fysisk kondition; det kommer att kombinera fitness med robust utbildning om kost, sömnhygien och andra fysiologiska faktorer för att främja social, mental och andlig hälsa också, säger rymdstyrkans talesperson Lynn Kirby. “Vårt mål är att implementera ett program som kommer att stödja vårdnadshavare på deras individuella resor inom hälsa och välmående så att de kan vara sitt bästa hela jag både för sina team och hemma med sina familjer.”

Memot kommer ungefär två veckor efter att rymdstyrkans ledare sa att de tyckte om att använda sig själva som marsvin för programmet.

Chief Master Sergeant för rymdstyrkan Roger A. Towberman och Chief Master Sergeant för flygvapnet JoAnne S. Bass talar under Senior Enlisted panel vid Air Force Association’s Warfare Symposium i Orlando, Florida, 4 mars 2022. Towberman har på sig en svart konditionsspårningsring på hans högra ringfinger. (Foto av US Air Force av Tech. Sgt. Stephanie Serrano)

“Det gjorde mig mycket mer medveten om min sömn, och hur mycket jag sov, och sömnmönstren”, säger chefen för rymdoperationer, general. John “Jay” Raymond, enligt Air Force Magazine. “Jag börjar bli personlig här, men om jag åt en sen middag så sov jag inte så bra, eftersom min puls inte gick ner lika snabbt på natten.”

Raymond, Chief Master Sergeant för rymdstyrkan Roger Towberman och andra grenledare försökte använda hälsoövervakningsringar på fingrarna för att övervaka deras sömn och kondition. Ringarna låter väldigt intelligenta trots sin lilla storlek.

“Om du någonsin har vaknat före din väckarklocka när du bara ligger där med slutna ögon, så vet det skillnaden”, säger chefsmästare Sgt. James Seballes, senior värvad ledare för Space Training and Readiness Command.

“Om du har satt din prägel, ger det dig en liten krona på morgonen,” sa Seballes.

Prenumerera på Task & Purpose Today. Få det senaste inom militära nyheter, underhållning och utrustning i din inkorg dagligen.

Memoet som släpptes på torsdagen verkar formalisera rymdstyrkans planer på att testa deras holistiska hälsoprogram. För det ändamålet kommer 2022 att markera starten på en årslång test- och utvärderingsperiod där “varje vårdnadshavare kommer att vara betatestare”, skrev Patricia Mulcahy, biträdande chef för rymdoperationer för personal, i PM. Om allt går väl kommer programmet att vara fullt implementerat 2023.

“Det här initiativet kommer att använda bärbar teknologi och en mjukvarulösning parad med tränings-/träningsregimer och förebyggande hälsopraxis för att öka självmedvetenheten, ge kontinuerlig insyn i övergripande hälsa och fitness, och motivera medlemmar och deras ledare att öka prestanda”, skrev Mulcahy.

Det låter som att det kan vara ett användbart program som gör det möjligt för vårdnadshavare att uppnå de hälso- och fitnessmål som fungerar för dem. Men för närvarande finns det få detaljer om exakt hur programmet kommer att ta form.

Till exempel var det inte klart hur rymdstyrkan skulle se till att dess medlemmar följer de militära kraven för mätning av kroppsfett. Över hela militären kan kroppssammansättningstester påverka tjänstemedlemmars karriärer. Medan armén och flygvapnet provar nya sätt att mäta kroppssammansättning för att minska på ohälsosamma dieter och livsstilar, är det inte klart hur rymdstyrkans holistiska program skulle överväga kroppssammansättning.

Det var inte heller klart hur stor effekt en vårdnadshavares prestation i det holistiska hälsoprogrammet skulle ha på deras karriär; hur handledare skulle utvärdera data som samlas in av wellness trackers; vilka mätvärden som var viktigast, eller var data skulle lagras.

I varje gren är det viktigt att klara konditionstester för att stanna i militären. Mulcahy skrev i sitt memo att vårdnadshavare skulle slutföra en “diagnostisk konditionsbedömning” någon gång i år, men dessa bedömningar “kommer inte att användas för att bestämma retention eller befordransberättigande; De kommer inte heller att användas som grund för disciplin eller administrativa åtgärder.” Däremot stod det inte i PM:et vad som skulle hända om till exempel en vårdnadshavare kände för att hoppa av den bärbara ringtrackern för att köpa en Playstation 5 eller något liknande.

Rymdstyrkan vill testa att avstå från fysiska konditionstester i ett år
US Air Force Airman 1st Class Robert English, 97th Logistics Readiness Squadron gesäll för centrallagringsproblem, kör under ett fysiskt träningstest vid Altus Air Force Base, Oklahoma, 19 december 2013. (US Air Force-foto av Senior Airman Franklin R. Ramos )

På tal om den bärbara ringen var det inte heller klart om vårdnadshavare skulle behöva bära ringarna eller annan bärbar tracker 24/7 eller bara under tjänst. Men baserat på hur rymdstyrkans ledare använde dem, låter det som att bära dem kommer att vara ett heltidsåtagande.

“Det är omöjligt att inte börja gamify,” sade Towberman, rymdstyrkans senior värvade medlem, enligt Air Force Magazine.

“Jag ska säga, sir, vad var ditt sömnresultat i natt?” sa Towberman och syftade på Raymond. “Och han vill lära känna min … Så vi bygger denna gemenskap, den här träningskulturen där människor på ett roligt sätt omedelbart börjar ta hand om varandra. De är anslutna.”

Huruvida din handledare tjafsar dig om ditt sömnschema eller inte är bättre än att släpa dig själv genom ett 1,5 mils träningstest beror förmodligen på personliga preferenser. Men en sak är klar, rymdstyrkan går dit ingen tjänst har gått tidigare.

“Vi kommer att omfamna denna spännande möjlighet att kombinera ledande fysiologi och teknologi för att främja en beredskapskultur”, skrev Mulcahy. “Denna kultur kommer utan tvekan att förbättra beredskapen och prestationsförmågan för alla vårdnadshavare. Semper Supra!”

Vad är nytt på Uppgift & Syfte

Vill du skriva för Task & Purpose? Klicka här. Eller kolla in de senaste berättelserna om vår hemsida.

Leave a Comment