LSG-pacer Dushmantha Chameera återfår konditionen inför säsongen

Dushmantha Chameera köptes av Lucknow Super Giants för INR två crore på IPL 2022 megaauktionen

Dushmantha Chameera. (Bildkälla: Twitter)

Lucknow Super Giants är alla redo för sin första säsong i IPL 2022. De har dock fått ett stort bakslag bara några dagar innan turneringen börjar som Englands pacer Mark Wood har uteslutits efter att ha haft en armbågsskada under det första testet mot Västindien. En ersättare är ännu inte utsedd.

Ändå kan de nya deltagarna också dra en lättnadens suck som en annan utomeuropeisk bowlare – Dushmantha Chameera kommer att vara tillgänglig för urval redan från början av tältturneringen, som drar igång den 26 mars. Den lankesiska pacern gjorde det inte inslag i den nyligen avslutade två-matcha testserien mot Indien på grund av en ankelskada, som har satt honom ur handling från röd bollsyrsa ett tag.

Dushmantha Chameera ska enligt uppgift spela i IPL 2022

Enligt rapporter i ESPN cricinfo har Chameera återfått konditionen och kommer att vara tillgänglig för urval i IPL 2022. Medan fotledsskadan har ställt honom ur spelet från det längsta formatet på flera månader, har man nu fått reda på att den lovande bowlarens arbetsbörda hanteras fram till ICC T20 World Cup 2022 i Australien i oktober-november i år. Därför kommer han bara att vara med i vita bollmatcher för Lankas Lions.

Dushmantha Chameera togs in av LSG för 2 crore INR efter ett aggressivt budkrig med Royal Challengers Bangalore på den två dagar långa megaauktionen i Bengaluru förra månaden. Således kommer den lankesiska temposensationen att göra debut i den indiska Premier League. 30-åringen är känd för sitt råa tempo tillsammans med väl förklädda yorkers och kan vara en riktigt händig bowlare både i powerplay-overs och i death overs.

I frånvaro av Mark Wood kommer ansvaret att ligga på Chameera att få bollen att prata tillsammans med folk som västindiska allroundspelaren Jason Holder, Australiens T20 World Cup-vinnande allroundspelare Marcus Stoinis, Indiens framväxande pacer, Avesh khan osv. Lucknow Super Giants kommer att inleda sin IPL 2022-kampanj mot Gujarat Titans på Wankhede Stadium i Mumbai den 28 mars.

Leave a Comment