Hur du väljer rätt Fitbit för dig

År 2022 är Fitbits nuvarande utbud av enheter tänkt att passa alla budgetar, hälsomål och livsstilar. Du kan hitta grundläggande spårare som är avsedda att övervaka de enklaste mätvärdena, såväl som smartklockor som kan ta EKG och generera hälsorapporter för dina läkare.

Du kanske undrar om Fitbit fortfarande är relevant efter mer än ett decennium i spelet. Men även om det finns fler smartklockor och träningsspårare än någonsin, är Fitbit fortfarande ett av de mest kända namnen i branschen. Ett stort plus till Fitbits fördel är den relativa överkomligheten för alla dess produkter. Den har också en enorm community med 31 miljoner aktiva användare, vilket gör den till en nybörjarvänlig plattform. Alla enheter kommer med en gratis provperiod på Fitbit Premium, företagets prenumerationstjänst som lägger till guidade träningspass, meditationer och tillgång till mer djupgående mätvärden.

Det här breda utbudet av produkter kan vara lite utmanande att navigera. Är det fortfarande värt att köpa en Versa 2 2022? Vad är skillnaden mellan Inspire 2 och Luxe?

Inga problem. Vi har testat alla Fitbit-spårare och smartklocka på blocket. Oavsett om du precis har börjat på din träningsresa eller om du är en veteran som försöker uppgradera, här är vad du bör köpa.

Den bästa Fitbit för de flesta

Fitbit Versa 3 träffar den söta punkten mellan pris, funktioner och design.
Bild: Fitbit

Ironiskt nog är Versa 3 den fjärde smartklockan i Versa-familjen på lika många år. Det borde ge dig en uppfattning om hur populär smartklockan har varit för företaget. Det kanske inte är flaggskeppet, men det träffar den söta punkten mellan form, funktion och pris.

Versa 3 för $229,99 innehåller de typiska sensorerna du kan förvänta dig av en modern smartklocka, inklusive kontinuerlig pulsövervakning och SpO2-sensorer. Den lägger också till inbyggd GPS – en av de största bristerna från tidigare Versas – och en mikrofon och högtalare. För digitala assistenter får du välja mellan Alexa och Google Assistant. Den har också NFC-betalningar och kommer med en 90-dagars provperiod för Fitbit Premium.

Jämfört med Versa 2 var Versa 3 en iterativ uppdatering. Men om man ser till helheten är detta ett gediget val. Designen är smickrande, du får de flesta funktioner som betyder något och de extra besparingarna jämfört med $329,95 Sense är helt värda det. Om du letar efter en Versa är det här att välja. (Vi rekommenderar dock inte Versa 2. Även om du fortfarande kan köpa den på Fitbits hemsida, har företaget redan börjat minska stödet även om det har många av samma komponenter som Versa 3.)

Detta är inte att säga att Fitbits flaggskepp, Sense, är en dålig produkt. Den största skillnaden är att Sense lägger till EKG-avläsningar och en elektrodermal aktivitetssensor; den senare läser av mikroskopiska svettnivåer på din hud för att bestämma dina stressnivåer. Faktum är att Sense faktiskt är ett av de bästa verktygen för spårning av mental hälsa för närvarande där ute. Men om det inte är en hög prioritet för dig är det inte det den där mycket mer användbart än att föra en regelbunden dagbok över dina tankar och humör. Tills Fitbit utvecklar dessa funktioner lite mer är de inte vad vi skulle kalla “måste-has”.

Fitbit Versa 3

Denna Apple Watch dubbelgångare har inbyggd GPS, rösthjälp och pulsmätning.

Den snyggaste Fitbit

Fitbit Luxe har ljusenergi.
Bild: Fitbit

Det står i namnet. $149,95 Luxe påminner om den nu avvecklade Alta – en av företagets snyggaste trackers i sin 14-åriga historia. Den har en slimmad design, en ljus OLED-skärm och gängets snyggaste tillbehör.

Som spårare håller Luxe saker avslappnat. Medan du får kontinuerlig pulsövervakning och SpO2-sensorer, litar den på din telefon för GPS. Du får inte heller kontaktlösa betalningar eller tillgång till en digital assistent. Det är inte den mest exakta av Fitbits spårare när det kommer till avstånd, men du får en tillräckligt bra bild av din aktivitet totalt sett.

Luxe är det bästa alternativet för någon som bara vill hålla ett öga på sin övergripande aktivitetsnivå men också vill ha något som enkelt kan gå från gymmet till ett formellt evenemang. Det är också ett bra val om du har små handleder och inte vill ha en överväldigande tracker.

Ditt andra alternativ här är Fitbit Inspire 2. Men Inspire 2… är inte särskilt inspirerad. Som Fitbits budgetalternativ kostar det cirka $50 mindre, och dess främsta försäljningsargument är att du får 10 dagars batteri till Luxes fem dagar. Skärmen är dock svårare att läsa, så tänk på det när du väljer mellan de två.

fitbit lyx

Fitbit Lyx

Fitbit Luxe ser mer ut som smycken. Den har en färgstark OLED-pekskärm och spårar en mängd olika statistik, inklusive puls, din sömn, träning och mer.

Den bästa Fitbit för priset

Fitbit Charge 5 är ett av de mest avancerade träningsbanden som finns.
Foto av Jay Peters / The Verge

Liksom Versa är Charge $179,95 en av Fitbits mest älskade serier. Som sagt, Charge 5 är den viktigaste uppdateringen av fitnessbandet vi har sett på ett tag. Det finns nu en OLED-färgskärm, plus en EKG- och EDA-sensor. Du får också inbyggd GPS, NFC-betalningar, SpO2-sensorer — det enda du verkligen saknar är en digital assistent.

Den enda kvalitet vi har med Charge 5 är displayen som alltid är på. Även om det är vackert, är det en stor batteriförbrukning. Charge 5 har uppskattningsvis sju dagars batteritid, men det minskar till ungefär två om du har alltid-på-skärmen aktiverad. Det är synd eftersom OLED är mycket lättare för ögonen än den monokroma LED-skärmen på Charge 4.

Sammantaget får du dock en hel del för priset. Det är inte lätt att hitta en FDA-godkänd EKG-bärbar för under $200. Faktum är att detta förmodligen är den enda som finns tillgänglig just nu. Den enda andra Fitbit som kan EKG- och EDA-avläsningar är $299,95 Sense. Så om du inte är helt inställd på formfaktorn för smartklockan, är Charge 5 det bättre övergripande erbjudandet.

Om du försöker välja mellan Charge 5 och Versa 3, handlar det om vad du värdesätter mer: besparingar och komfort eller smartare funktioner och batteritid. Om det är det förstnämnda är Charge 5 din bästa insats. Om det är det senare, så är Versa 3 värt den extra moolah. Båda kommer att ge dig liknande hälsospårningsupplevelser, även om Charge 5 packar in lite extra tack vare EKG- och EDA-sensorerna. (Men som jag nämnde tidigare kommer de flesta förmodligen inte att använda dessa sensorer så mycket.)

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 är Fitbits senaste träningsspårare, och den ger tillgång till nya verktyg som en EDA Scan-app för att hantera stress samt ett sex månaders medlemskap i Fitbit Premium.

Den bästa Fitbit för barn

Ace 3 är Fitbits grundläggande spårare för barn.
Bild: Fitbit

Det täcker i stort sett alla Fitbits du kan köpa just nu. Den enda vi inte har rört hittills – och den enda som jag inte har testat själv – är Ace 3 för 79,95 USD. Det är Fitbits tracker för barn – och det är den enda Fitbit som är tillgänglig för minderåriga. Det är en grundläggande tracker med en robust stötfångare och kommer med föräldrakontroll. Den har bättre batteritid än sin föregångare men kommer inte med GPS. Även om den har pulssensorer, är det inte ett mått som aktivt spåras för barn. Istället används den för att avgöra hur många “aktiva minuter” de får. Sammantaget är det ett anständigt val för föräldrar vars främsta prioritet är att se till att deras barn får tillräckligt med daglig motion. Om du vill ha platsspårning måste du dock leta efter något annat än en Fitbit.

Fitbit Ace 3

Fitbits fitnesstracker för barn håller sig till grunderna, kommer med föräldrakontroll och har åtta dagars batteritid.

Leave a Comment