Transgenderaktivism inom kvinnoidrotten är fortfarande impopulär

När Morrison går ut för att skydda kvinnors rätt till säkerhet och värdighet att utöva idrott i ett kön, snarare än en könsklassificering, ser vi vänsterinriktad media inta en ståndpunkt som skulle ha varit löjlig redan för fem år sedan.

De får det att låta progressivt, till och med självklart, att män bör tävla med kvinnor i sporten, men det är inte deras egna åsikter. De progressiva mediernas åsikter kring sex, kön och sport har noggrant skapats för dem av deras imperialistiska mästare, med full vetskap om att de inte bara är impopulära utan kan vara steget för långt många av oss har väntat på.

Premiärminister Scott Morrison har kastat sitt stöd bakom en Rädda Damsport privat medlems räkning. Enligt senator Claire Chandler, som presenterade lagförslaget, “be män att inte spela i kvinnlig idrott och ser till att volontärer och lokala klubbar inte möter rättsliga åtgärder om de erbjuder singelkönade idrott för kvinnor.”

Mr Morrison sa att den liberala senatorn Claire Chandler “är en förkämpe för kvinnoidrott och jag tycker att hon har gjort rätt när hon tar upp de här frågorna som hon har”.

Med ett val som hotar i Australien, har Labour redan dragit upp stridslinjerna kring kvinnofrågor som sexuella övergrepp och trakasserier i Canberra, vilket gjort att Mr Morrisons liberala parti är kvinnofientligt och inaktuellt. Men allt tyder på att om liberalerna skulle hålla fast vid frågor kring att skydda kvinnors idrott och kvinnors sexbaserade rättigheter, så kan de mycket väl ta med sig väljarna.

Forskning i USA som nyligen utförts av Transgender Law Center har visat att inkluderingen av män i kvinnlig idrott är mycket impopulär, även bland människor som sympatiserar med andra frågor om transpersoners inkludering.

Transgender Law Center har släppt ett memo med forskningsresultat kring frågor om transpersoner för ungdomar, utfört av konsultföretaget Lake Research Partners. Forskningen fokuserade på “berättelser som visade sig övertygande för vår bas och övertygande”. Den “bas” som nämns kan vi anta är vänsterinriktade demokrater, och “övertalbara” skulle vara mer moderata svängande väljare. Forskningen visade att transgenderaktivister inte lyckas hitta sympatiska argument kring transgenderidentifierade män inom kvinnlig sport.

Promemorian medger att argument som förespråkar skydd av könskategorisering inom idrotten är mer övertygande “mot alla argument” för transpersoner som spelar i kategorin deras könsidentifiering. Även om forskning visade att “basen” och “övertalbara” är mycket sympatiska för transpersoners student-idrottare, är de “extremt mottagliga” för argumenten att det är “nödvändigt att hålla män borta från kvinnlig sport för att skydda kvinnoidrottens rättvisa”.

Memo med titeln Transgender ungdom och friheten att vara oss själva: att bygga vår kör med en Ras Klass Genus Berättelse, rekommenderar att man fortsätter att motverka motstånd mot män inom kvinnoidrotten genom att koppla transpersoners problem med den pågående kampen som afroamerikaner har mött som ett resultat av slaveriet. Race Class Gender Narrative (RCGN) har utvecklats i kölvattnet av framgången för den äldre “ras, klass-berättelsen” som används flitigt av amerikanska demokrater.

Ras, klassberättelsen är en “empiriskt testad berättelse om ras och klass” som också utvecklats av Lake Research Partners, som framgångsrikt har kopplat demokraternas politik med svarta och fattiga människors kamp. Lake föreslår att man kopplar transpersoners frågor, inte bara till ras, utan “till mer folkliga reformer”, särskilt att förankra “transrättigheter” till framgångsrika kampanjer för samkönade äktenskap.

Man undrar om det bara är advokater som skulle finansiera forskning för att tala om för dem att människor inte gillar att bli kallade trångsynta människor för att de inser att sex är verklighet. Det är förmodligen orättvist mot advokater, men det här dokumentet ignorerar helt forskning till förmån för att använda medborgarrättshistoria för att mobba och skämma ut kvinnor för att avstå från singelkönade sport, tjänster och utrymmen.

Om transaktivister saknar något är det inte chutzpah. Mot den överväldigande opinionen är Transgender Law Center orubbliga i sitt åtagande att likställa “rättvisa för transpersoner med frågor om ras och ekonomisk rättvisa”, övertygade om att det kommer att “flytta vår bas och övertygande publik på nyckelmått för stöd”.

Ny forskning i Australien tyder på att 75 procent av australierna håller med om lagligt skydd för flickidrott mot könsklassificeringar. Det verkar förenklade fraser som “transkvinnor är kvinnor” är lätta att säga, men de yttersta konsekvenserna av en sådan position visar sig vara obehagliga inför verkligheten att ta bort en skyddande könsklassificering från flickor och kvinnor.

Förra året väckte en transgenderidentifierad man och chef för Edinburgh Rape Crisis Centre, Mridul Wadhwa, upprördhet genom att säga att kvinnor som hade blivit våldtagna och sökt terapi i en enkönad miljö, behövde rådfrågas från sin trångsynthet. När en sottisk kvinnorättsorganisation svarade Genom att insistera på att kvinnor och flickor har rätt till stödtjänster för våldtäkt endast för kvinnor, säger den kanadensiska transaktivisten Morgane Oger frågade om det var “lagligt att garantera enbart vita stöd till vita offer för sexuella övergrepp i Skottland?” I tråden fortsatte Oger med att anklaga ett våldtäktsoffers mamma för att tillåta att hennes “dotters våldtäkt” användes för att hetsa till hat mot trans kvinna‘.

Om transaktivister “bygger en kör” är det en mycket elit “kör” som bara de privilegierade få har råd att sjunga i. En förälder som sitter vid en pool och ser en pojke förinta sin dotter efter år av att ha gått upp klockan 4 för att jaga den svarta linjen, har inte råd att harmonisera med den här låten, särskilt om de hoppas att deras dotter ska få ett stipendium. Varken mamma eller pappa till en sådan tjej skulle vilja att deras dotter skulle hantera stressen av att ha en hane i omklädningsrummet.

Lake Research Partners är inte ett oberoende företag, deras kunder inkluderar Joe Biden, AOC, Planned Parenthood och Human Rights Campaign. De hävdar att de “leder den progressiva rörelsens avantgarde och formar debatten för att ta emot, presentera och vinna viktiga progressiva politiska förändringar”. De har rätt i att känna sig fulla av makten att åsidosätta verkligheten med “berättelse” när dessa berättelser ekar i progressiv press över hela världen.

Direkt efter att premiärministern uttryckt sitt stöd för lagförslaget, sjunger den australiska pressen sjöberättelsen som en oskuld i kyrkan. Te väktare har rapporterat att Rädda damsporträkningen ”tillåter uteslutning av transpersoner från singelkönade sporter”. Te Canberra Times har hävdat att regeringen ignorerar “mänskliga rättigheter” i ett försök att “få transfobers röster”.

I könskrigen har jag sett dissidenta lesbiska, våldtagna kvinnor, homosexuella män och ett stort antal medelålders kvinnor som förklarats vara exakt likadana som Jim Crowe, för att de inte var vänliga nog att tro att transkvinnor är kvinnor. Men som Transgender Law Center har funnit, är berättelsen helt enkelt inte tvättad med väljare kring kvinnors och tjejers sport.

Det liberala partiet i Australien måste finna mod i denna fråga och stå upp för kvinnor och flickor som vill tävla rättvist och klä av sig i omklädningsrum fria från närvaron av män.

Edie Wyatt har en BA Hons från Institute of Cultural Policy Studies och skriver om kultur, politik och feminism. Hon twittrar kl @MsEdieWyatt och bloggar på ediewyatt.com

Har du något att tillägga? Gå med i diskussionen och kommentera nedan.

Leave a Comment