Fitness alert: Effektiva tips för att bygga muskler på rätt sätt

muskelbyggande är inte så enkelt som att bara gå till gymmet varje dag, du måste förstå din kropp och veta vad du gör”, sa Dr. Batul Patel, medicinsk chef – The Bombay Skin Clinic.

Som sådan delade hon de “huvudsakliga sakerna” man måste göra och undvika när man arbetar för att bygga muskler. Ta en titt på förslagen nedan:

🗞️Prenumerera nu: Skaffa Express Premium för att få tillgång till den bästa valrapporteringen och analysen 🗞️

Tillbaka

🏋 Starta ut ljuset

Om du precis har börjat med muskelbyggande, gå lätt. Ge din kropp tillräckligt med tid för att acklimatisera sig till nytt träningspass. Prova att lyfta några olika vikter och gör några repetitioner för att se hur din kropp reagerar. När du är bekväm, förstärk den med tyngre vikter och fler repetitioner. Kom ihåg att ett träningspass ska vara utmanande men inte alltför utmanande.

🏋 Vila mellan seten

När vi tränar vill vi alla gå ut och ge vårt absolut bästa. Men att vila mellan träningspasset är lika viktigt som träna sig. Att ta intervaller mellan seten kan förbättra repetitioner över flera set, öka den totala styrkan och till och med främja mer muskelkraft.

Vila mellan träningspasset är lika viktigt som själva träningen. (Foto: Pexels)

🏋 Drick tillräckligt med vatten

Vatten är viktigt för alla träningspass. När du tränar tenderar du att svettas – kroppens naturliga sätt att behålla din kroppstemperatur. Men det betyder också att du tappar vätska, så det är viktigt att fylla på. Dessutom kan vatten förhindra att du blir för varm.

Gör inte det

🏋 Överdriv

Du kanske känner dig tvungen att gå till gymmet för att bli av med envis fett. Men kom ihåg att vilodagar är viktiga för alla träningspass, så hoppa inte över dem. Istället kan man se efter att komplettera sin träning med muskelbyggande teknologier.

övning Utan stretching kan du känna dig öm och försena din återkomst till gymmet. (Getty Images/Thinkstock)

🏋 Glöm att stretcha

Efter varje träningspass är det viktigt att ta fem till 10 minuter att stretcha. Stretching håller musklerna långa, flexibla och friska. Utan stretching kan du känna dig öm och försena din återkomst till gymmet.

📣 För fler livsstilsnyheter, följ oss vidare Instagram | Twitter | Facebook och missa inte de senaste uppdateringarna!

.

Leave a Comment