Chris och Harry åker till Las Vegas för att tävla i världsmästerskapen i fitness

GYM-coacherna Chris Cummins och Harry Morse åker till USA efter att ha kvalificerat sig till mästerskapen i världens största fitnesstävling inomhus.

Chris, ägare och huvudtränare för CrossFit Skipton, baserad i Embsay, och medtränaren Harry, slog hundratals av landets starkaste i en kvalomgång som hölls i Manchester för att vinna sin biljett till HYROX-tävlingen i Las Vegas i maj.

Chris och Harry tillbringar sex månader med att träna inför mästerskapens Manchester-het i januari, där idrottare från hela världen tävlar i samma lopp på samma bana.

Varje evenemang är värd för upp till 3 000 med tävlande som börjar med en löpning på 1 km följt av ett funktionellt träningspass som upprepas åtta gånger. Alla som deltar bär ett tidtagningschip och får en individuell sluttid, med jämförbara resultat genom globala rankningar över alla evenemang och i varje åldersgrupp.

Varje säsong kulminerar med världsmästerskapen där idrottarna med de snabbaste tiderna från varje division i varje stad går head-to-head.

Chris, 31, som lanserade CrossFit Skipton 2014, sa: “Även om vi hade tränat hårt under de senaste sex månaderna, var vi så glada över att få samtalet att vi hade kvalificerat oss till världsmästerskapen i Las Vegas. Hyrox är ett fantastiskt lopp och vi hade en fantastisk tid i Manchester, men att vara med i de löpande globala mästarna är ett seriöst bevis på vår träning.

“Vi har alltid varit tävlingsinriktade i hjärtat och med min bakgrund inom fitnesscoachning och hinderbana, är vi ivriga att flagga för CrossFit Skipton och bevisa att vår träning kan fungera för alla.”

Harry, 24, började på gymmet 2018 och är nu fitnesstränare och personlig tränare i klubben.

Han sa: “Jag älskar att träna för att hålla mig i form och frisk men jag älskar också att hjälpa andra människor att nå sina träningsmål också. Jag hoppas att vi genom att tävla i Hyrox kan visa att vem som helst kan uppnå sina mål med ett träningsprogram som passar dem. Vi är så lyckligt lottade att vara i en del av Yorkshire som verkar älska utomhusaktiviteter, fitness och att pressa det till det yttersta.”

“Många av våra medlemmar tävlar i fitnesstävlingar, löpartävlingar, störtlopp och evenemang och vår träningsprogram hjälper till att förbereda dessa medlemmar för deras tävlingar samt att vi förbereder andra medlemmar för en aktiv och hälsosam livsstil.”

Förutom att hjälpa människor att förbättra sin hälsa och kondition, stödjer CrossFit Skipton lokala goda ändamål, inklusive Principle Trust Children’s Charity.

Chris och Harry letar efter sponsorer för att stödja dem i deras försök att bli världsmästare. E-post: chris@crossfitskipton.com

Leave a Comment