Kvinnor i fitness – Royal Purple

Fitnesskultur är inget kvinnor välkomnades till förrän i början av 1900-talet. Det rytande tjugotalet tog in en massa kvinnor med no-nonsense attityder och ett mål att förena könen vad gäller könsnormer. Detta skulle innebära att ingen kvinna skulle nekas tillträde till ett gym eller någon annan mansdominerad miljö från dessa dagar framåt. Även om det fortfarande är en lång väg att gå när det gäller könsinkludering och opartiskhet gentemot varje individs kön, har tiderna blivit bättre. Bevis på detta kan ses på University of Wisconsin-Whitewater campus vid William’s Center gymnasium.

Här kan flera kvinnor och män ses träna tillsammans i nära anslutning med små eller inga problem med varandra eller skandal. Studenter verkar förkasta idén om “brokultur” och istället gör sitt absolut bästa för att uppmuntra och stödja andra fitnessälskare runt dem, oavsett kön eller var de befinner sig på sina träningsresor.

“Alla är ganska respektfulla här. Jag har aldrig behövt kliva in eller något liknande. Jag har aldrig sett något dåligt hända här innan, speciellt med tjejer och killar. Du ser människor som verkligen hjälper andra människor. Letar efter dem, hejar på dem och ger high fives till varandra när någon gör en tungviktare. Jag tycker bara att atmosfären här är så välkomnande, säger Rorie Wilson, träningshandledare för andraårsgymnasiet.

Tyvärr är hot och sexuella trakasserier fortfarande en mycket utbredd och nervkittlande händelse som drabbar kvinnor när de är på offentliga gym. Lösningar på detta har sträckt sig från kvinnor som spelar in sig själva när de tränar som en säkerhetsåtgärd till att till och med gå så långt som att ha “enbart kvinnor” gym. Även om detta borde vara onödigt, är det en betryggande sak att höra hur lite av detta beteende studenter vid UW-W har mött.

Freshman Heather Blair och sophomore Ashley Monroe är två högskolestudenter extremt passionerade när det gäller fitness. De har båda avslöjat hur viktigt de känner att träning är för inte bara sin fysiska hälsa utan också för sin mentala hälsa. Denna icke-diskriminerande miljö har gynnat dem båda på många sätt när det kommer till deras träningsresor.

“Med träning blir du friskare och kan ta dig runt bättre. Jag tror att träning hjälper till med min mentala hälsa också, så jag tror att det är en bra sak att träna för. Jag älskar också bara resultaten jag får. Jag tränar fem till sex gånger i veckan, mina favoriter är squat rack och stairmaster, säger Blair.

En högskolestudents liv är särskilt stressigt. Dessa damer har följt rådet som kastats till oss sedan vi var unga och det är att få lite motion för att behålla sin hälsa och välbefinnande. Att lägga timmar på att anstränga sin kropp till det yttersta kan låta som för mycket för vissa, men för kvinnor som dessa är det en viktig del av deras dagliga rutin, precis bredvid morgonkaffe och föreläsningar.

“Jag antar att känslan efter ord, särskilt med endorfinerna, tar mig bort från saker. Jag tränar ungefär sex dagar i veckan. Det håller dig frisk och håller ditt sinne friskt. Jag gillar att göra squat rack för att arbeta min underkropp, säger Monroe.

Det är galet att tro att kvinnor för inte alltför länge sedan kämpade för rätten att praktiskt taget göra allt som ansågs vara “manligt” eller “för fysiskt ansträngande för en kvinna att hantera.” Idag ses kvinnor inte som ett brytbart porslinskors, utan som de starka individer som de alltid har varit, oavsett hur de har setts på i århundraden.

Leave a Comment