Kanada fitnesscenter i arbete | Lokala nyheterEfter att ha bytt verksamhet i San Mateo Athletic Club är tjänstemän vid San Mateo County Community College District intresserade av att använda samma modell för ett fitnesscenter i dess nya Cañada College Kinesiology and Wellness Building.

“Vi har fått en bra start med den nya modellen för atletisk klubb för College of San Mateo och vi har förtroende för att detta är en modell som kan replikeras och kommer att fungera”, sa kansler Michael Claire under en onsdagsstyrelse för Förvaltarmöte.

Distriktsadministratörer försöker etablera ett fitnesscenter som sekundär användning i den nyligen utvecklade 85 000 kvadratmeter stora byggnaden som innehåller två dansrum, flera omklädningsrum, ett viktrum, träningsrum, banor, två utomhuspooler och huser Cañada College Division Kinesiologi, Friidrott och Dans.

Dr. Richard Storti, verkställande vicekansler för administrativa tjänster, sa att att etablera ett medlemsstödt fitnesscenter samtidigt som de primära användningsområdena för akademisk programmering bibehålls skulle ge studenter med ett intresse för karriärer inom fitness och friskvård tillgång till ett “levande labb.”

Aktuella uppskattningar tyder på att upp till 40 studenter kan anställas genom centret med ytterligare praktikmöjligheter potentiellt tillgängliga, sa Storti och tillade att anläggningen också kan fungera som ett rekryteringsverktyg för potentiella framtida studenter.

Och många samhällsmedlemmar har uttryckt intresse för att få tillgång till anläggningen, sa Storti. Genom att etablera ett medlemskapsprogram som det långvariga vid College of San Mateo, kan intäkterna användas för att täcka driftskostnader, utbyte av utrustning och andra program, sa han.

“Vi har lärt oss mycket av att lägga CSM online som kommer att överföras till anläggningen i Kanada,” sa Storti.

Även om de var intresserade av att fortsätta använda den sekundära användningen, betonade förvaltarna också sin oro för att säkerställa att eleverna har prioriterad tillgång. Förvaltaren John Pimentel sa att studenter borde ha fri tillgång till centret och ideella samhällsgrupper borde få lägsta möjliga pris.

Alternativt sa förvaltaren Tom Nuris att distriktet bör ta hänsyn till allmänheten vars skattepengar har hjälpt till att bygga anläggningen och som rutinmässigt visar stöd för distriktsinitiativ.

“Låt oss inte glömma det faktum att vi kan sätta alla framför dem men skattebetalarna betalade för det här också och om skattebetalarna betalade för den här klubben tror jag inte att de behöver vara de sista i dörren om de är kommer att betala en medlemsavgift”, sa Nuris.

Storti, som upprepade att programmet skulle sätta studenter och akademiker först, sa att administratörer fortfarande arbetar med avgiftsskalan men överväger för närvarande att debitera studenterna en månadsavgift på 15 USD och erbjuda rabatter om en student använder centret ofta.

Vicepresident Lisa Petrides sa att hon höll helt med Pimentel och uppmuntrade också personalen att inrätta en ständig kommitté som inkluderar studenter och samhällsmedlemmar som skulle få i uppdrag att engagera intressenter om centret. Storti sa att personalen avser att underlätta pågående samhällsinsatser och har planer på att inrätta en officiell kommitté.

Claire erkände de varierande perspektiven och delade förtroendet för att CSM-modellen kunde tillämpas på ett sätt som skulle tillgodose alla som är intresserade av att använda anläggningen samtidigt som hon inser vikten av att prioritera studenters och akademiska behov.

Ivriga att få centret öppet, sa Claire att personalen skulle vilja fortsätta med planerna på att etablera det medlemsstödda gymmet och skulle ge styrelsen framtida uppdateringar. Kim Lopez, tillfällig president för Cañada College, sa att centret kan vara öppet till sommaren beroende på styrelsens riktning och utrustningsleveranser. Och Storti sa att planeringen skulle ta mellan tre till fyra månader, inklusive personalutbildning.

“Det finns plats för alla och vi vet att vi kan ta reda på det här,” sa Claire. “Vi tror att vi har en modell som nu fungerar och kommer att fortsätta att arbeta med den.”

.

Leave a Comment