VM i RALLY, delar av höjdpunkterna denna vecka på Stan Sport

Super Rugby Pacific går in i omgång 2 efter en spännande öppningsvecka.

Ytterligare fem kvalitetsmatcher är inställda för denna helg, där varje match streamas annonsfritt, live och on demand på Stan Sport. Six Nations-rugby återvänder också med all action från omgång 3.

Sparkar igång INDYCAR säsongen i år blir Firestone GP i St. Petersburg. Alla ögon kommer att riktas mot Aussie Will Powerr och träna Supercars mästare Scott McLaughlin som kommer att tävla för Team Penske.

Längre norrut väntas Sverige ge en fantastisk vinter Världsmästerskap i rally denna helg, med minusgrader och ingen brist på snö. Helgens fem livescener kommer att strömmas annonsfritt, live och på begäran endast på Stan Sport.

RUNDA 2

HIGHLANDERS V CRUSADERS
FREDAG 25 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 16:30 AEDT

Nya Zeelands South Island-derby är alltid hårt omtvistat och som vanligt kommer Highlanders att starta underdogs mot mästaren Crusaders. Connor Garden – Bachop kommer in som ytterback för Highlanders medan Thomas Umaga-Jensen kommer in på insidan av södra derbyt mot titelfavoriterna.

WARATAHS V RÖDA
FREDAG 25 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 19:00 AEDT

Efter att ha tagit en smärtsam 538 dagars segertorka mot Drua, står Waratahs inför ett hårdare test i form av den australiensiska mästaren Reds på Leichhardt Oval. Både Waratahs och Reds kommer att vara utan nyckelflanker för fredagens toppmöte med Lachie Swinton och Liam Wright ge efter för axelskador.

BRUMBIES V FIJIAN DRUA
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 14:00 AEDT

Brumbies kom ur fängelset mot Force i omgång ett och kommer att leta efter en mer polerad prestation mot spännande nykomlingar Drua i vecka två. Tränare Brumbies Dan McKellar har lämnat starter till bröderna Lonergan, Lachlan och Ryan, medan den andra förändringen ser att jättelåset Nick Frost kommer in för Cadeyrn Neville.

BLUES V ORKANES
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 16:30 AEDT

Detta kommer att vara Blues första utflykt 2022 efter att COVID-19 misslyckades med deras match i omgång ett. Hurricanes svider från en första förlust mot Crusaders och kommer att möta Roger Tuivasa-Sheck i sin Super Rugby-debut. “Roger har kommit väldigt bra till rätta och passat in i rugby som det proffs han är,” sa Blues tränare Leon MacDonald.

REBELS V FORCE
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 19:15 AEDT

Rebellkapten Michael Wells gjorde det klart att en förlust mot de röda var oacceptabel i omgång ett medan Force gick nära ett stort upprörd mot Brumbies. Båda lagen har valt backlinjeerfarenhet med Matt To’omua som ersättare Carter Gordon som Rebels fem åttonde medan Richard Kahui är med i Bayley Kuenzle som styrkans inre centrum.

OMgång 3

SKOTTLAND V FRANKRIKE
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 01:05 AEDT

Frankrike är det enda obesegrade laget i Six Nations efter två omgångar men ställs inför ett potentiellt bananskinn i ett nu attackinriktat Skottland på deras Murrayfield-fästning. “Frankrike är ett mycket bra lag,” Skottlands assisterande tränare AB Zondagh sa. “De har slagit Nya Zeeland, Irland och Italien. De kan anses vara det bästa laget (i världen) för tillfället. Så det kommer att bli en tuff utmaning.”

ENGLAND V WALES
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 03:35 AEDT

Stjärna nr 8 Taulupe Faletau är inställd på att spela för Wales för första gången på nästan ett år efter att ha återhämtat sig från en fotledsskada och gått med i truppen för att möta England. “Han är en klassakt”, Wales assisterande tränare Neil Jenkins sa. “Vi vet det. Han är en fantastisk spelare, hans personlighet, vem han är. Det är fantastiskt att ha honom tillbaka. Du vill ha dina bästa spelare tillgängliga, och han kommer in i den kategorin.”

IRLAND V ITALIEN
MÅNDAG 28 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 01:50 AEDT

Irland vill skaka av sig besvikelsen över en tät förlust mot Frankrike genom att övermanna en kämpande italiensk lag på Aviva Stadium i Dublin. australiska Mack Hansen backade upp sin fantastiska testdebut genom att göra ett freak försök mot Les Bleus medan tränaren Andy Farrell nu har fler vingalternativ efter nyzeeländaren James Lowe bevisade sin kondition och gick med i truppen igen.

VARV 1: ST PETERSBURG

2022 års INDYCAR Series går av och tävlar på Stan Sport i helgen, med australiensiska Will Power bland en vem är vem av världens snabbaste förare. “Det finns ingen annan serie med öppna hjul i världen som IndyCar,” sa Power. “Titta bara på träningsbladen och kvaltiderna. Du kan matematiskt räkna ut det själv, att INDYCAR är mer konkurrenskraftig än Formel 1. Jag säger inte att INDYCAR-förare är bättre. Jag säger bara att vår formel är mer konkurrenskraftig, och jag tror att vår formel är bättre för fansen, ärligt talat, för man vet aldrig vem som kommer att vinna.”

Fyra förare kommer att göra sina första IndyCar-starter i helgen – Tatiana Calderon och Kyle Kirkwood av AJ Foyt Racing, Devlin DeFrancesco av Andretti Autosport, och David Malukas av Dale Coyne Racing med HMD Motorsports.

ÖVNING & KVALIFICERING
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 01:00 AEDT

LOPP
MÅNDAG 28 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 04:00 AEDT

En vinterfest som vågar sig djupt in i de frusna och avlägsna skogarna i nordöstra Sverige från ett nytt hem i Umeå. Dubbdäck ger enastående grepp på snö och is och paradoxalt nog är det en av säsongens snabbaste rundor. Helt nytt territorium för WRC.

LIVE STEG 1: SS7 UMEA SPRINT
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 04:25 AEDT

LIVESTEG 2: SS11 UMEA 1
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 21:55 AEDT

LIVE STEG 3: SS15 UMEA 2
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 04:25 AEDT

LIVE STEG 4: SS17 SARSJOLIDEN 1
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 17:55 AEDT

LIVE STEG 5: SS19 SARSJOLIDEN 2
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 21:55 AEDT

UTMANARSERIEN RUND 2

AL-SILAWI V LILLY
TAYLOR V MARTIN
LEAL V PIERRE
MIXAN V PIERCE

LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 13:00 AEDT

OMgång 18

REA V LONDON IRISH
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 06:40 AEDT

BRISTOL V GETINGAR
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 06:40 AEDT

WORCESTER V HARLEKJINER
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 06:40 AEDT

NEWCASTLE FALCONS V BATH
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 01:55 AEDT

LEICESTER V GLOUCESTER
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 01:55 AEDT

NORTHAMPTON V EXETER
SÖNDAG 27 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 23:55 AEDT

OMgång 8

WILD KNIGHTS V SUNGOLIAT
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 15:25 AEDT

SHINING ARCS V BRAVE LUPUS
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 16:25 AEDT

OMgång 3

ENGLAND U20 V WALES U20
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 05:50 AEDT

IRLAND U20 V ITALIEN U20
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 06:50 AEDT

SKOTTLAND U20 V FRANKRIKE U20
LÖRDAG 26 FEBRUARI
LIVE ENDAST PÅ STAN SPORT FRÅN 06:50 AEDT

Leave a Comment