HCSC samarbetar med National Fitness Campaign på community fitnesssajter

Foto: The Good Brigade/Getty Images

Health Care Service Corporation samarbetar med National Fitness Campaign genom sitt Healthy Cities-program för att öka tillgången till fysisk träning genom att ta med gratis fitnessbanor utomhus till samhällen i Illinois och Texas. Flytten är ett försök att minska hinder för fysisk och psykisk hälsa.

Fitnessbanorna är specialdesignade områden med enkel träningsutrustning som uppmuntrar människor att vara mer aktiva.

HCSC bidrar med $850 000 i anslag för att hjälpa till att finansiera 35 nya fitnessbanor i de två staterna. Byggnadsarbetet påbörjas redan i sommar, med målet att kunna användas senare under hösten.

HCSC är moderbolag till Blue Cross Blue Shield i Illinois.

VAD ÄR PÅVERKAN

Arbetet med att skapa Fitness Courts är centrerat kring filosofin att regelbunden fysisk aktivitet är ett effektivt sätt att minska effekterna av många kroniska sjukdomar, samt förbättra mental hälsa och sänka en patients totala vårdkostnader.

Fitnessbanorna kommer att vara tillgängliga för alla invånare i alla åldrar och alla nivåer, säger Dr Monica Berner, chief clinical officer, HCSC, i ett uttalande.

NFC-grundaren Mitch Menaged sa att nätverket av Fitness Courts förväntas växa över flera delstater.

“”Detta program kommer att leverera enorma resurser för att bidra till det viktiga uppdraget att förbättra hälsoresultaten,” sa han.

NFC:s fitnessbanor utomhus är byggda för att ge sju minuters kroppsviktsträning. NFC samarbetar också med partners för att vara värd för träningspass personligen utöver att tillhandahålla gratis digitala klasser via Fitness Court-appen. Fitnessbanorna kommer att byggas i allmänna utrymmen som är lättillgängliga för boende.

Kommuner, skolor och andra organisationer i Illinois och Texas kan ansöka om bidragsfinansiering genom NFC för att hjälpa till med att bygga en Fitness Court. NFC arbetar med bidragsmottagare för att hjälpa till med planering, finansiering och lansering av deras domstol.

DEN STÖRRE TRENDEN

År 2020 eliminerade HSCA cirka 400 mellanchefsjobb för att “bästa betjäna våra kunder nu och i framtiden för det snabbt föränderliga hälsovårdslandskapet”, sa talesmannen Greg Thompson i ett uttalande då.

HCSC sysselsätter cirka 24 000 personer i fem delstater: Illinois, Montana, New Mexico, Oklahoma och Texas.

Enligt Thompson håller företaget på att “ombalansera våra resurser för att möta de olika behoven hos våra kunder, leverantörspartners och andra intressenter.” Samtidigt som Thompson avböjde att ge en detaljerad uppdelning av var jobbnedskärningarna kommer att ske, sa Thompson att positionerna elimineras “för att minska organisatorisk redundans och förbättra effektiviteten i beslutsfattandet.”

Samma år planerade HCSC att lägga till cirka 1 000 nya jobb, främst inom kund- och leverantörstjänster, teknik och digitala funktioner.

Med över 8,5 miljoner medlemmar är Blue Cross Blue Shield det dominerande sjukförsäkringsbolaget i Illinois.

Twitter: @JELagasse
Maila skribenten: jeff.lagasse@himssmedia.com

Leave a Comment