CrossFit med kändis tränare, Shivoham

#GetFitWithLSA: Vi pratar CrossFit, mental kondition och tar oss igenom en rutin. Vi har tränare för kändisar, Shivoham

Vi har sagt det förut och vi säger det igen – 2022 är året för att komma i form. Men bara för att vi inte kan nå gym just nu betyder det inte att vi inte kan ha ett effektivt träningspass hemma. Vi tar oss igenom en superintensiv rutin och har med oss ​​Shivoham, mannen som introducerade Indien till CrossFitvärlden. Dessutom är det allt nu. Shivohams även Ranbir Kapoor, Aamir Khan och Jacqueline Fernandez fitnesstränare. Här är allt om vår chatt efter träningen.

Shivoham CrossFit

CrossFit, som fitnessstil, vem tror du att den passar bäst när det gäller mål, förväntningar och resultat?

CrossFit är och kommer alltid att vara för alla. De kärnrörelser och övningar som vi ser i CrossFit idag kommer faktiskt från Gymnastik som på sätt och vis är kroppsviktsträning. Så vi har pull-ups, armhävningar, ringdips och allt sånt. Samtidigt har du också fått styrkelyft, bänkpress, marklyft, friidrott, rodd, löpning, simning. Bara för att återigen betona, rörelse är för alla. Det spelar ingen roll vem du är, du ska kunna röra dig. Det enda som förändras är rörelseomfånget och vikten som du lyfter.

Jag kanske inte förväntar mig att du ska stå i handen, men definitivt en armhävning. Om du tar en armhävning som exempel, kan den också ändras beroende på din förmåga – Om du inte kan göra det på tårna kan du göra det på knäna och om du inte kan göra det på knäna, gör det mot en vägg. Återigen, det är något som kan passa alla. Att ta en titt på dagens träning i sig, det är en blandning av allt. Det finns ingen förväntan. Du kan göra hur mycket du måste, hur mycket du kan. Det finns inga förväntningar på att strikt göra 10 omgångar eller i 20 minuter. Du vet vad du kan, och med tiden, när du blir piggare, kommer du att göra mer.

Shivoham CrossFit

Vad ska man tänka på när man tränar hemma?

Först till kvarn, titta på din omgivning och miljön du tränar i. Ditt hem var inte ursprungligen designat för att vara ett träningspass. Så du måste se till att utrymmet är frigjort om du gör armhävningar, burpees eller hoppar över, det borde inte finnas något som hindrar din rörelse eller kan skada dig.

För det andra, eftersom du är hemma, kanske du vill vara lite försiktig med vikterna du lyfter. Helt enkelt för att du inte bara kan släppa ner dem efter ett set, kommer du att skada saker runt omkring. Så gör dig bekväm, börja långsamt och se hur du kan ta upp det.

Vad tycker du om hur CrossFit i Indien har expanderat under åren?

Ganska intressant, jag gjorde nyligen ett flashback-inlägg av när jag tog med CrossFit till Indien 2009. Jag minns att folk sa till mig “Åh nej, det kommer inte att fungera. Det är bara en modefluga” och jag sa helt enkelt, “Hör här, något blir en modefluga om personen som introducerar det tappar intresset”. Så länge du håller fast vid det blir det en trend, och det är precis vad det blev. Idag är mitt namn nästan synonymt med CrossFit i Indien, och jag är oerhört tacksam och hedrad över det faktum. Mer så, jag tror att vem du tränar under spelar roll i CrossFit och vilken typ av program du följer.

Shivoham CrossFit

Hur är processen för att anmäla dig till en av dina klasser?

Jag har ett onlinekonsultalternativ. Alla har olika mål och en egen träningsväg att följa. För att jag ska kunna vägleda någon om vad jag ska följa och hur jag ska gå tillväga med saker och ting är det viktigt för mig att prata med dem personligen. Till en början kunde folk helt enkelt gå till gymmet och prata, men nu, med allt online, så är konsultationen det också.

Vad är betydelsen av mental kondition?

När det kommer till kondition handlar det bara om kroppslighet, ditt sinne betyder mest. Tekniskt sett, om du är mentalt vältränad, kommer kroppen helt enkelt att följa efter. Idag är jag glad att människor ägnar lika stor uppmärksamhet åt kropp och själ, och jag tycker att det här borde vara en medveten praxis. Med varje bicepcurl, börja träna ditt sinne också. Det finns massor av övningar man kan göra. Lita på mig, när du väl har vunnit den här striden och du etablerar en mental disciplin för dig själv, faller varje del av fitness helt enkelt på plats. Så, mentalt vältränad först, fysiskt vältränad senare.

Håll ögonen öppna på Lifestyle Asia Indias Instagram, TwitterFacebook för fler uppdateringar

Leave a Comment