Floyd Mayweather Jr. såg den inverkan som kanalisering av gemenskap och hårt arbete genom fitness hade på hans liv. Nu betalar han vidare.

Kanske är det de snygga omklädningsrummen, de utmärkande merch-produkterna eller ryktet förknippat med svårighetsgraden, men det finns något att säga om vår besatthet av boutique fitness.

Mayweather Boxning + Fitness

VD James Williams och Floyd Mayweather Jr.

Branschen växer ständigt och anpassar sig, särskilt mitt i en oförutsägbar pandemi under de senaste åren där butikskedjor snabbt var tvungna att ändra sina strategier, mål och leveranser för att fokusera på modaliteter och metoder hemma för att upprätthålla inkomster och en stark kundbas.

Men bland de hundratals (eller snarare tusentals) boutiquekedjor som har försökt skapa sig ett namn i den snabbt växande fitnessbranschen är det få som har lyckats med lång livslängd och få har sett exponentiell tillväxt på kort tid.

Butiksindustrin förväntas ha en värdering på 22,1 miljarder dollar i slutet av detta år, vilket fortfarande är en ökning med 4,63% i förväntan från nivåerna före pandemi 2019.

Dessutom var nästan hälften (cirka 42 %) av det totala gymmedlemskapet förra året till boutiquestudior, vilket stod för över 50 miljarder dollar av de totala intäkterna från gymbranschen 2021.

Många fitnessentreprenörer och företag arbetar outtröttligt för att ta reda på den hemliga såsen för att lyckas på en av de mest konkurrenskraftiga, och vågar jag säga övermättade, franchisemarknader världen över.

För ungefär ett decennium sedan, runt klockan 4 i Las Vegas, körde affärsmännen James Williams och Burrel Lee Wilks till boxningslegenden Floyd Mayweather Jrs hem i ett försök att ta reda på svaret på detta exakta dilemma.

“Träningsbranschen är verkligen attraktiv på makronivå, den snabbast växande kategorin är boutique, gruppfitness och boxning är en så het modalitet inom den sektorn,” säger Williams, VD för Mayweather Boxing + Fitness, till mig. “Vi sa “Hej, det här är det.” Det är här Floyd kan vara varumärket, hjälpa till att skapa programmeringen och definiera strategin och jag och Burel kommer att gå och sätta ihop ett fantastiskt team. Och detta kommer att vara fokus och arvet för Floyd utanför boxningen.”

Resultatet slutade med att bli Mayweather Boxing + Fitness, en gruppträningskedja i klass som grundades 2018 av de tre män som försöker kombinera kraftfull kondition och uppslukande boxningsträning genom 45 och 60 minuter långa träningspass.

“Jag växte upp i en fattig stadsdel i Grand Rapids, Michigan där positiva möjligheter inte kom ofta för barn. För mig var boxning mitt utlopp för att hålla mig borta från gatan, hålla fokus och jobba hårt mot mina mål. Jag hade turen att ha en familj inom sport- och fitnessvärlden, vilket i slutändan räddade mitt liv och gjorde mig till den jag är idag”, förklarar Mayweather för mig om sin motivation att starta företaget. “Mayweather Boxing + Fitness är samma familj för medlemmar över hela världen. Det är en plats där du kan komma in, släppa loss, må bra av endorfiner och knyta livslånga vänskaper.”

Det är här som teamet strategiskt har positionerat sig för outnyttjad tillväxt och fortsatt expansion inom fitnessbranschen – betona och arbeta för att bygga starka, inkluderande och inspirerande gemenskaper inom varje gym och i stort, gör det från en plats av äkthet och passion och hitta människor att driva dessa specifika franchiseföretag som delar samma passion för hårt arbete och kamratskap som grundarna och kunderna.

Williams säger att franchisetagare måste ha “en passion för entreprenörskap eller en passion för fitness” eller ännu bättre båda.

“Det som verkligen driver framgång är energin som du skapar; spänningen, miljön, gemenskapen som du bygger inom studions fyra väggar, säger han och noterar att företaget har en rad ägare från “den passionerade entreprenören som har en eller två enheter, och sedan den lilla private equity”. företaget bygger ut ett helt territorium.”

Mayweather håller med om att han letar efter alla dessa saker när han bestämmer sig för vem han ska göra affärer med, samtidigt som han betonar en stark arbetsmoral.

“Vi letar främst efter franchisetagare som har en stark affärsbakgrund, är välkapitaliserade och har en passion för fitnessbranschen”, säger Mayweather. “Tidigare erfarenhet av franchising är alltid ett stort plus. Franchisetagare som vet hur man leder, motiverar och inspirerar sina team kommer i slutändan att vara de mest framgångsrika i att driva en Mayweather-studio. Och de som vet att det alltid kommer att krävas hårt arbete och engagemang att starta ett företag, men som är beredda och entusiastiska över att lägga ner det arbetet.”

Den beräknade kostnaden för att öppna en Mayweather Boxing + Fitness-franchise kan variera allt från $305 000 till $695 000, med en startavgift på $49,500.

För Williams handlar det om att bygga ett team av franchisetagare som förstår engagemanget de gör och kraften i att ha varandra.

“Vi kommer att tillhandahålla ritningen, och vi har detta otroliga varumärke. Men var och en av oss förstår att när du startar ett nytt företag krävs hårt arbete och engagemang, och det kommer att bli uppgångar och nedgångar när det är svårt att få skjuts. Och när det är mörkt måste du gräva djupt och verkligen få saker att fungera, säger Williams. “Men att vara en del av ett så speciellt team, det är ett så speciellt varumärke betyder att när du har de där dagarna, har du människor omkring dig som kan hjälpa dig att få dig, och det kan hjälpa dig att lyckas.”

Att ha Mayweather-namnet knutet till franchisen är förstås en stor del av det som rör nålen när det gäller att bli framgångsrik.

Varje klass är baserad på en av Mayweathers (obs! obesegrade) 50 slagsmål, som går igenom slagkombinationer som boxningsmästaren själv använde för att vinna den kampen – det är en oöverträffad nivå av äkthet och unikhet som helt fördjupar Mayweather i varje klass, oavsett om dess videor av kampen som spelas i alla gym eller demos av boxaren på skärmen som utspelar varje slag.

Men kom ihåg, detta är inte bara för erfarna boxare eller fitnessproffs.

“Vi handlar alla om fitness, inte om att lära oss att slåss,” förklarar Mayweather. ”När det kommer till våra medlemmar är mångfald vår styrka. Vi välkomnar medlemmar på alla träningsnivåer. Jag älskar Mayweather Boxing + Fitness eftersom människor som normalt aldrig skulle bli vänner eller interagera i samma cirkel utanför klassen kan växa nära och lära av varandra genom MBF-gemenskapen.”

Gymmen har varit ett sätt för Mayweather att utmärka sig som affärsman utanför sin boxningskarriär och att bevisa sin integritet för att vara lojalitet mot sport- och fitnessvärlden som helhet.

MBF är inte bara en kedja med Mayweathers namn på det, det är ett varumärke som han har byggt upp kring sitt välförtjänta arv och rykte som idrottare – fitnessklasserna är bara en gestaltning av det. Han har sett till att vara så praktisk som möjligt i ett varumärke som han hoppas ska bli framtiden för sin namne, allt från att träffas och hälsar på att Floyd deltar på franchisekongresser och nyöppningar.

“Floyd är väldigt unik för en toppidrottare genom att han alltid har valt att aldrig ta ett större licens-, sponsrings- eller rekommendationsavtal. Han bestämde sig alltid för att behålla det varumärket i Mayweather-namnet för att bygga upp ett företag som han brinner för, som han var exalterad över och som han skulle bli en meningsfull ägare till när han gick i pension som professionell boxare, påpekar Williams. . “Personan Floyd ‘Money’ Mayweather, det handlar om pengarna och showen. Det är otroligt hur smart affärsman han är och hur strategiskt han tänker så många steg före vardagen vad vi gör.”

För Mayweather har det alltid varit målet att ta sina egna erfarenheter och uppskattning för sitt samhälle och team runt honom och hitta ett effektivt sätt att ge tillbaka genom att efterlikna dessa upplevelser för så många människor som möjligt, oavsett vad hans “pengar”-persona kan sluta sig till. .

“Genom boxningen har jag lärt mig att vara strategisk, tålmodig och helt dedikerad till målet framför mig. Det är alla nödvändiga egenskaper som också har lett till min framgång som affärsman, säger Mayweather. “Jag har alltid vetat att jag ville vara i en position där jag kunde ge andra entreprenörer möjlighet att äga sitt eget företag i stadsdelar runt om i världen. Boxning och fitness räddade utan tvekan mitt liv och har alltid varit min passion, som jag ville dela med människor från alla samhällsskikt. Mayweather Boxing + Fitness är så viktigt för mig eftersom det verkligen kan förändra människors liv genom att ge dem en rolig och säker miljö för att komma i form, vara frisk och bygga fantastiska relationer med andra människor.”

Williams berättar för mig att gymmets äldsta stående medlem är en 73-årig man som innan han kom till MBF aldrig hade slagit ett slag i sitt liv – det är uppenbart att medlemmarna här är familj och att gemenskapen är allt för båda människorna innanför ringen och utanför repen.

Han berättar sedan en historia för mig om en man som flyttade till LA från Ryssland som köpte en takvåning bredvid MBFs flaggskepp där han inte kände någon. Han gick förbi gymmet och bestämde sig för att gå in där han sedan skulle ta lektioner i tre månader och gå ner över 50 kilo, och betonade hur viktigt samhället hade varit för honom och hur positivt han hade påverkat hans liv både mentalt och fysiskt innan han gick och pratade till Williams själv.

“Han kom till mitt kontor och sedan köpte han en franchise. Han öppnade gymmet, det är cirka tre mil härifrån och vid den mest trafikerade korsningen i Hollywood, Hollywood och Highland tvärs över gatan till Loews-hotellet. Det är en fantastisk plats, säger Williams.

Mannen, master franchisetagaren Boris Kisko, köpte sedan rättigheterna till MBF i Ryssland där varumärket har sett exponentiell internationell tillväxt.

Snacka om kraften i gemenskapen.

Varumärket är fokuserat på mer expansion i USA (med cirka 100 till 200 nya platser i pipeline) samtidigt som det ser mer av ett fotavtryck utomlands, särskilt med en efterfrågan i England, Australien och Mellanöstern.

“Att förändra liv runt om i världen är så otroligt givande,” säger Mayweather till mig. “Medlemmars liv förändras verkligen genom våra roliga och effektiva träningspass och våra studior har blivit hjärtan i de samhällen de är baserade i. Att se någon nå sina mål är så fantastiskt, oavsett om det är att gå ner i vikt, bli mindre stressad, bygga upp självförtroende eller bara vara lyckligare i livet.”

Det låter som en 50-0-inställning till affärer för mig.

.

Leave a Comment