ASPA-undersökning tyder på att 2021 var “något regelbundet” för många idrottsorganisationer

Resultaten från den tredje årliga National Sport Census från Australian Sports Professionals Association (ASPA) har avslöjat att även om de tillfrågade fortfarande angav COVID-19 som en viktig faktor som sannolikt kommer att påverka den australiensiska sportbranschen, sa ett stort antal att 2021 såg de återvända till ‘ något regelbunden verksamhet.

Med folkräkningen som visade betydligt mer positiva känslor mot branschens riktning 2021 – med 46 % av de tillfrågade som kände sig positiva (jämfört med 36 % 2020) – upplevde gradvisa förbättringar av jämställdhet inom idrotten, den överväldigande önskan från allmänheten om sporten att återvända, och det stora antalet stora internationella sportevenemang som skulle hållas i Australien fram till och med OS 2032 var viktiga skäl för en optimistisk utsikt.

Utvidgar de känslor som uttrycktes i folkräkningen 2020, och de svarande såg detta som en kritisk tidpunkt för sport i Australien, vilket kan leda till positiva resultat om organisationer och individer omfamnar förändring. Respondenterna reflekterade att underlåtenhet att anpassa och förbättra sättet att tillhandahålla idrott inom Australien löper risken för en avsevärd förlust av kapacitet på grund av ohållbara finansieringsmodeller, en förlust av volontärer och gräsrötterna som söker alternativa alternativ för att tillgodose sina tränings- och sociala behov.

I en kommentar till resultaten, kommenterade ASPA General Manager – Membership & Services, Ryan Agar “Census ger en detaljerad bild av känslorna hos dem som arbetar inom idrotten.

“Genom att jämföra trender mellan stater, sporter och organisationer kan vi se fram emot hur branschen kan förbättras.”

ASPA National Sports Census, som genomförts varje år sedan 2019, fångar ett nationellt perspektiv av den australiensiska sportindustrin och avslöjar känslorna hos en mängd olika intressenter – inklusive frivilliga, anställda och akademiker – från en mängd olika organisationer inklusive klubbar, statliga och nationella idrotter organisationer, ideella organisationer och privata företag.

Census belyser viktiga individuella och organisatoriska utmaningar inom en rad olika domäner som uppfattas av dem som arbetar frivilligt eller arbetar inom sportbranschen. Respondenternas årliga deltagande i folkräkningen gör det möjligt för ASPA att identifiera trender över tid och på så sätt bygga upp en longitudinell representation av känslor inom idrotten.

Folkräkningen 2021 fångade känslorna hos nästan 1 000 personer som arbetar eller volontärarbetar inom idrott. Dessa individer representerade 77 olika typer av sport, en betydande ökning från de 52 typer som erkändes i 2020 års folkräkning.

Klicka här för att se de fullständiga resultaten tillsammans med information om ASPA:s kostnadsfria medlemskap.

relaterade artiklar

21 februari 2022 – AIS-konferensen uppmuntrar sportledare att utforska nya gränser för framgång

13 februari 2022 – Konsumenter ser till upplevelser av “radikala förändringar” i post-COVID beteende

11 januari 2022 – Sport Australia-rapporten avslöjar “oroande trender” för deltagande

1 mars 2021 – ASPA sportledarskapsresurs delar med sig av “tusen års erfarenhet”

11 februari 2021 – ASPA Industry Census rapporterar negativa känslor om effekterna av covid på australisk sport

5 februari 2021 – ASPA-medlemmar får tidningen Australasian Leisure Management

19 juni 2019 – ASPA arrangerar sportrekryteringsdebatter i Adelaide, Perth och Sydney

6 februari 2016 – Simning och cykling har en framträdande plats när ASPAs finalister utses

14 oktober 2021 – Australian Sports Professionals Association lanserar nätverksgruppen “Young Professionals on Lockdown”

6 september 2021 – Australian Sports Professionals Association lanserar 2021 National Sports Census

8 juni 2019 – New Sports Professionals Association fyller i undersökningen “State of the Sporting Industry”

10 april 2019 – Australian Sports Professionals Association får officiell lansering

8 oktober 2019 – Enkät för idrottsproffs visar att respondenterna betalade “mindre än förväntat”


Stöd vår branschnyhetstjänst
Vi hoppas att du uppskattar nyheterna som vi publicerar så när du är här kan vi be om ditt stöd?

Som en oberoende utgivare behöver vi läsarstöd för vår branschnyhetsinsamling så be att – om du inte redan gör det – att du backar oss genom att prenumerera på den tryckta Australasian Leisure Management tidningen och/eller våra onlinenyheter.

Klicka här för att se våra prenumerationsalternativ.

Leave a Comment