Lagförslaget “Save Women’s Sport” syftar till att se till att kvinnor “har rätt till singelsport”

Den liberala senatorn Claire Chandler säger att hon inte förstår varför hennes lagförslag, som skulle göra det möjligt för transpersoner att förbjudas att tävla i kvinnoidrott, skulle vara “kontroversiellt”.

“Det förbryllar mig helt… varför detta skulle vara ett kontroversiellt förslag i Australien nu”, sa hon till Sky News-värd Chris Kenny.

Hon sa att allt hennes lagförslag syftar till att se till att kvinnor och flickor “har rätt till singelsport”.

“Vi vet att enligt nuvarande tolkningar av lagen om könsdiskriminering är det inte möjligt, så mitt lagförslag innebär en mycket liten förändring för att säkerställa att idrottsklubbar och administratörer inte kan vidta rättsliga åtgärder mot dem för att erbjuda singelkönade idrott för kvinnor.”

.

Leave a Comment