“Den grundläggande orsaken till viktökning är din livsstil”: Fitnessentreprenören Pranit Shilimkar

Det är allmänt trott att att följa en disciplinerad rutin på 21 dagar kan hjälpa en att skapa en vana, särskilt när det kommer till kost och fitness. Men Pranit Shilimkar, hälso- och fitnessentreprenör, och grundare av Fitnesstalks, tror att en 37-dagars rutin, med fokus på livsstilsstörningar och kostfrågor, kan göra underverk och hjälpa till att lösa många fitnessproblem. Det var just det som fick 27-åringen att starta sitt företag. “Min träningsresa började från min collegetid när jag var överviktig och osäker på min kropp. När jag började träna och fokusera på min hälsa insåg jag att jag också hade en passion för att lära ut och få människor att passa. Alltså ursprunget till Fitnesstalks, säger han.

“Jag vill göra den här världen till en bättre plats, och för det vill jag göra fitness spännande och tillgänglig för alla. Jag vill också skapa engagerande och viralt innehåll som kommer att uppmuntra och motivera människor att fokusera på sin hälsa och livsstil”, säger Shilimkar, som är kraften bakom omvandling av skådespelare som Swara Bhaskar, Swapnil Joshi och Sonali Kulkarni, och även social media influencer Ankush Bahuguna.

På tal om viktökning, den vanligaste frågan när det kommer till fitness, säger den digitala innehållsskaparen: “Den grundläggande orsaken till viktökning är din livsstil. Att ändra din livsstil är ett viktigt steg för att ta itu med många frågor och arbeta med dem. Det är viktigt att ha en positiv relation till din kropp och maten du äter.”

I en e-postinteraktion med indianexpress.comhan pratar om utmaningen, kondition myter och hur pandemin banade väg för en hälsosammare livsstil.

Vad betyder fitness för dig?

Fitness, för mig, är ditt sinne och din kropps optimala prestation där du ständigt växer och utmanar dig själv. Jag tror också att sinne och kropp är dina största allierade och vapen.

Vad handlar #37DaysChallenge om?

#37dagarsutmaningen är en träningsutmaning syftar till att få ut det bästa av dig och göra dig betydligt piggare inom bara 37 dagar. Vi förser dig med din egen certifierade nutritionist och personliga tränare som hjälper dig att förändra din livsstil och fokusera på din hälsa. Det går utöver bara viktminskning; vi hjälper också vår kundkrets att fokusera på livsstilsstörningar och hantera andra kostfrågor. Fitnessutmaningar hjälper människor att inse sin kropps verkliga potential och hur ett vältränat sinne och en kropp kan förändra deras liv.

Hur har pandemin förändrat vårt sätt att äta och vår inställning till fitness?

Människor är mer självmedvetna och medvetna om vad de konsumerar. De har insett måttlighet är nyckeln. Den fysiska aktivitetsnivån är dock fortfarande mycket låg på grund av vår livsstil. Att bara fokusera på en aspekt av fitness och ignorera den andra är ohälsosamt och inte hållbart.

Topp 5 fitnessmyter du skulle vilja avslöja

1. Kosttrender
2. Att svälta leder till en hållbar viktminskning
3. Endast konditionsträning hjälper till med viktminskning
4. Fitness avslutas när du har avslutat dina måltider för dagen
5. Hydrering och återhämtning är inte lika viktigt som tränar

Kan överträning också leda till hälsoproblem?

Överdriven träning, precis som ett överskott av allt annat, är naturligtvis ohälsosamt. Din kropp behöver vila för återhämtning. Konsekvenserna kommer att orsaka långvariga skador.

Hur viktigt är styrke- och styrketräning?

Båda är oerhört viktiga för att förlora fett, öka i styrka och ha en optimal konditionsnivå. Styrka och styrketräning fortsätt att bränna kalorier även efter att ditt träningspass är klart. De får kroppen att uppleva “positiv stress”, vilket är viktigt för att bekämpa sjukdomar och prestera i det tillstånd som krävs.

Topptips för en person som precis har börjat sin träningsresa.

Var konsekvent, fokusera på ditt näring, och börja med någon fysisk aktivitet. Fokusera också på vila och återfuktning.

Din största motivation?

Min egen resa, var jag kom ifrån och var jag står just nu. Även min Fitnesstalks-familj och mina nära och kära som stöttar mig och alltid önskar det bästa för mig.

Vad är ditt budskap när det kommer till träning?

Komplicera inte konditionen genom att följa kosttrender eller efterlikna någon annans dietplaner. Respektera din kropps behov och begränsningar och rådfråga en professionell som kan ge dig råd utifrån dina hälsonivåer. Konsekvens och disciplin är nyckelfaktorerna, så ställ alltid upp oavsett om du känner det eller inte.

📣 För fler livsstilsnyheter, följ oss vidare Instagram | Twitter | Facebook och missa inte de senaste uppdateringarna!

.

Leave a Comment