Commonwealth Games 2026 kan lämna ett arv | Examinatorn

sport, lokal-sport,

Nu när det är en mycket distinkt möjlighet att regionala Victoria kommer att vara värd för Commonwealth Games 2026, kommer det att vara dags för australiensisk sport att ta vara på ögonblicket som aldrig förr. Medan Victoria kanske tillhandahåller den livlina som desperat behövs av Commonwealth Games Federation, är själva spelen nästan säkert den smak som behövs av traditionella spelsporter för att hävda sig mot den starka position som professionell sport har i Australien. Som det händer kommer ett Commonwealth Games 2026 i Australien att ge exakt samma scenario som sporten i det här landet stod inför vid sekelskiftet – bara omvänt. De landmärke OS och Paralympics i Sydney 2000 följdes sex år senare av ett Commonwealth Games i Melbourne. Detta skapade intresse för Games sport och koppling för tekniska tjänstemän och volontärer. Men den nya inställningen kommer att bli mycket bättre. Commonwealth Games är mindre i storlek men inte så olika i omfattning. Ett firande 2026 i Australien kommer att utgöra en mycket betydande språngbräda för de följande sex åren och därefter. Medan Gold Coast Games 2018 var mycket välkomna för de ingående idrotterna, var de på sätt och vis en fristående presentation och det fanns ingenting av betydelse efteråt. Pandemin gav sedan ytterligare frigörelse. Brisbane 2032 i sig ger ett stort incitament att bygga upp närvaron och profilen för olympiska sporter – före, under och efter men nu finns det mycket mer att erbjuda. LÄS MER: Riddare uppnår sjunde himlen i Cricket North Women’s Även om vissa professionella sporter som basket, fotboll, tennis och golf har en olympisk närvaro, är det för de flesta av spelens sporter en ständig utmaning att behålla relevansen och få ett fotavtryck. Och på liknande sätt – att behålla den volontärgemenskap av administratörer, tjänstemän och tränare som är nödvändiga för deras respektive pågående existens. Om den regionala Victoria 2026-planen blir verklighet – och det verkar inte finnas många anledningar till att det inte skulle göra det – kommer resultatvärlden att bli australiensiska sportens ostron. Australiens olympiska och samväldesidrotter är för sin dagliga tillvaro starkt beroende av ett mycket dedikerat och skickligt band av frivilliga tjänstemän, administratörer och tränare. Tillsammans gör de dessa sporter möjliga från gräsrotsnivå till elittävlingar. Men det är en kohort som åldras och för närvarande inte ersätts eller ens kompletteras i många fall. Med ett stort spel både 2026 och 2032 finns det en enorm möjlighet att återuppliva volontärgemenskapen inom idrotten. Säkert kommer en dubbel spelperiod att ge möjligheter och pengar för sporten att anställa mer personal. Det är bra men det kommer bara att vara tillfälligt och kommer bara att ta itu med ytan. Nu är det dags att engagera sig med ett par nya generationer för att de ska ta upp gosen och det finns absolut ingen anledning till varför detta inte kan hända. De måste tillfrågas och parametrarna de får för engagemanget måste vara tidsvänliga och tekniskt kunniga. De gamla sätten att göra tid helg-in helg-ut har tjänat australiensiska volontärarbete väl eftersom den kritiska massan oftast alltid var där. Men det passar inte nu i ett allmänt tidsfattigt samhälle med så många andra skyldigheter och förväntningar. LÄS MER: Duo invald i motorsportens hall of fame Många australiensare delar jobb i sina professionella liv nuförtiden, vilket kan vara nyckeln till att hitta volontärer. Det svåraste är att få folk att följa med första gången. I en välkomnande miljö som förstår individuella omständigheter borde det vara den enkla biten att få dem att stanna. Det kommer bara att finnas begränsade alternativ för australiensare att vara tekniska tjänstemän eller till och med sportspecifika volontärer vid ett samväldet eller olympiska spel. Men det kommer att finnas många större möjligheter att vara en del av handlingen när sporten växer runt om i landet, eftersom fler upptaktsevenemang och utländska lag anländer. Även om det skulle visa sig att det inte finns någon formell roll för Tasmanien i ett Commonwealth Games om fyra år, kommer det fortfarande att finnas möjlighet att främja tävlingar och träningsmöjligheter före spelet både för 2026 och 2032 – helt bortsett från att stödja tasmanska idrottare för att ta dig dit! Våra journalister arbetar hårt för att tillhandahålla lokala, uppdaterade nyheter till samhället. Så här kan du fortsätta att komma åt vårt betrodda innehåll: Vad tycker du? Skicka oss ett brev till redaktionen:

/images/transform/v1/crop/frm/125008235/f2bd333e-1211-42c4-934e-6a46f4bb1176.JPG/r8_617_3256_2452_w1200_h678_fmax.jpg

Leave a Comment