Privata bussägare hotar att dra tillbaka tjänster, sök hjälp med träningscertifikat | Kolkata nyheter

Kolkata: Flera privata bussägare har hotat att dra tillbaka tjänsterna på grund av en ny order för transportavdelningen som kräver att offentliga bussar ska parkeras vid utsedda garage och att garageregistren ska inredas för att få ett lämplighetscertifikat (CF). För pendlare innebär det problem eftersom antalet bussar på vägarna redan är otillräckligt.
Medan transportavdelningen klargjorde att ordern är tillämplig för nyregistrerade fordon, har ägare påstådda CF:er hållits uppe i väntan på ett klargörandeorder från regeringen. Flytten har också fått bussägare att återuppliva ett tidigare krav på att privata bussar ska få parkera i statliga bussdepåer och ändstationer.
Enligt bussägare som är anslutna till Joint Council of Bus Syndicate och Minibus Operators Coordination Committee är de flesta bussar och minibussar som trafikerar i Kolkata parkerade på vägar på natten eftersom öppna utrymmen som kan rymma en hel ruttflotta inte är tillgängliga.
“Sektion 193 (1) i West Bengal Motor Vehicles Rules, 1989, säger tydligt att varje (kommersiellt) transportfordon måste ha garageutrymme och får inte vara garage på allmänna vägar eller allmänna platser. Garageplatsen måste anges i tillståndet”, sa en tjänsteman på transportavdelningen.
Ägarna insisterar på att de inte kan fortsätta trafikera, särskilt eftersom trafikpoliser slår ärenden mot bussar som inte har CFs i ordning.
Enligt Tapan Banerjee, generalsekreterare för Joint Council of Bus Syndicate, fanns det flera utsedda bussparkeringar i Behala och Bypass för tre decennier sedan. Nu har nästan 95 % av stadsvägarna ingen parkeringsplats.
“Parkeringsplatser för flera rutter ligger minst 10-12 km från stadens gränser. Vi har upprepade gånger vädjat till regeringen att låta oss använda parkeringsplatsen i statliga garage, säger Banerjee.
Swapan Ghosh från Minibus Operators Coordination Committee sa: “Över 100 bussar kunde inte få CF under de senaste två dagarna. Om detta är för nyregistrerade fordon har vi överklagat att detta förtydligande ska meddelas RTO:erna snart.”
Beställningsexemplaret sa att “verifiering av garageregister” kommer att introduceras i Vahans programvara med omedelbar verkan och flödesschemat för beviljande av CF kommer att inkludera verifiering av garageregister”. Transportavdelningens källor sa till TOI att saken kommer att lösas inom en eller två dagar.

.

Leave a Comment