Sportledare träffas för att utforska nya gränser för framgång

Tankeledare från olika branscher över hela världen kommer att utmana dem inom australiensisk högpresterande sport att tänka utanför ramarna och utforska nya gränser för framgång som en del av årets AIS World Class to World Best-konferens.

World Class to World Best, från 21-24 februari, samlar Australiens högpresterande idrottsledare för att fokusera på vad som krävs för att australisk sport ska blomstra när vi navigerar nästa decennium mot Brisbane 2032 och därefter.

Nu på sitt sjunde år, World Class to World Best ståtar med en imponerande uppsättning talare, inklusive keynotes från #1 Wall Street Journal bästsäljande författare, TED-talare och prisbelönta Harvard-psykologen Susan David Ph.D, Olympic Gold-vinnande tränare, prestationskonsult & Fijian Rugby Sevens chef Ben Ryan och transformationsledarskapsexperten Fabian Dattner. Hela evenemangsprogrammet finns tillgängligt online på ais.gov.au/events/wc2wb.

AIS tillförordnade VD Matti Clements sa att årets konferens är en nyckelmöjlighet för högpresterande sporter när de reflekterar över framgångarna för OS i Tokyo och Paralympics och lägger planer för framtida framgångar.

“Världsklass till världsbäst är en unik chans för australiensiska högpresterande tränare, direktörer, chefer och supportpersonal att samlas för att spela en roll för att säkerställa att vi ligger vid idrottens gränser”, säger Clements.

“För att göra det måste vi också se mot branscher och ledare utanför idrottsområdet och utforska hur vi kan anpassa deras framgångsrika strategier, koncept, idéer och innovationer till australiensisk sport.

“Vi hade fantastiska prestationer vid de Olympiska spelen i Tokyo och de paralympiska spelen, men den internationella idrottens konkurrenskraftiga värld betyder att om du inte fortsätter att utvecklas och utvecklas, kommer du faktiskt att hamna på efterkälken.”

“Emotionell smidighet, människor, strategi och kultur är teman som kommer att utforskas. Dessa är viktiga element för högpresterande sport och vi ser fram emot att ge möjligheten för vår bransch att ta sig tid att vidga sina vyer och lära av andra.

“Vi är stolta över att välkomna presentationer från internationella talare som psykologiexperten professor Sophia Jowett om utvecklingen av världens bästa coach-atletrelationer och idrottsforskare och klinisk idrottspsykolog Dr. John Sullivan som kommer att tala om lagkultur inom högpresterande industrier – från elitmilitären och flyg till högpresterande sport.

“När vi ser fram emot Brisbane 2032-spelen kommer World Class to World Best att samla branschledare från och utanför högpresterande sport för att dela insikter och idéer om hur vi kan fortsätta att blomstra och vinna bra.

Ytterligare höjdpunkter från 2022 World Class to World Best-konferensen inkluderar:

· Prisbelönt Harvard Medical School-psykolog, författare till Emotional Agility och huvudtalare Susan David Ph.D kommer att utforska de psykologiska färdigheter som är avgörande för att blomstra i tider av komplexitet och förändring.

· Doktor i idrottspsykologi och kulturcoach, Pippa Grange kommer att hålla ett keynotetal om att rama in mångfald som harmoni, anpassningar för framtiden och det stora värdet av att behålla själen i att vinna.

Tamara Sheppard (High Performance Director, Swimming Australia), Rohan Taylor (Swimming Australia Head Coach) och Jess Hansen (Olympic Swimmer) kommer att delta i en insiktsfull Q+A-panel med titeln: Performance by design for Tokyo success and the betydelse av atleten ledargrupp.

/PublicRelease. Detta material från ursprungsorganisationen/författarna kan vara av tidpunktskaraktär, redigerat för klarhet, stil och längd. De åsikter och åsikter som uttrycks är författarens/författarnas.

Leave a Comment