Boardman Lake Fitness Court godkänd, juni invigning planerad

Av Beth Milligan | feb. 18, 2022

En ny allmän träningsbana kommer att installeras längs Boardman Lake Trail nära Tenth Street trailhead vid Oryana i vår – med en storslagen invigning planerad till juni – efter att Grand Traverse County Brownfield Redevelopment Authority godkänt finansieringen för förberedelsearbetet på torsdagen.

Utomhusträningsbanan (bilden, rendering) kommer att tillhandahålla ett träningssystem för kroppsvikt som är designat för vuxna i alla åldrar och förmågor. Träningsbanan stöds av National Fitness Campaign och Priority Health – som tilldelade ett bidrag på 50 000 $ till projektet – och staden Traverse City och Grand Traverse County. Den totala projektkostnaden för gymmet uppskattas till $194 050. BRA-medlemmar röstade för att öronmärka $52 285 i finansiering för förberedelsearbeten, inklusive rensning av fastigheten, borttagning av rester av järnvägsspår och utgrävning och bortskaffande av påverkad jord. Grand Traverse County Land Bank Authority, som äger fastigheten, har åtagit sig $86 765 för utrustningsinköpet, som redan har levererats och är redo för installation. Ytterligare 5 000 dollar bidrar från länets hälsokommitté.

Projektet kommer att bryta mark i mars, med en ceremoni för att klippa band och invigning i juni. Träningsbanan är den första fasen av ett övergripande ombyggnadsprojekt på ett 2,73 hektar stort tomt, med följande två faser som kräver utveckling av en park och bostadshus.

“Grand Traverse County har välbefinnande som en kärnprincip, inte bara för våra anställda, utan för samhället i stort”, säger länsadministratör Nate Alger vid fitnessdomstolen. “Alla har inte kunskapen om hur man tränar säkert eller har tillgång till utrustning eller gymmedlemskap. Denna utomhusträningsbana kommer att ge vem som helst en kostnadsfri möjlighet att delta i träningsaktivitet enligt deras förmåga. Denna fitnessbana kommer att räcka långt för övergripande hälsomöjligheter vi har för vårt samhälle.”


Hur? “Eller” vad

Leave a Comment