TUT Fitness Groups VD ger operativa uppdateringar och milstolpar i brev till aktieägare och intressenter

Viktiga höjdpunkter:

 • TUT Fitness Groups månatliga bruttoförsäljning ökade med 300 % sedan företaget började handla på TSX under symbolen GYM.V
 • TUT har tecknat internationella distributionspartners på tre olika kontinenter för att bredda sitt försäljningsfotavtryck
 • TUT har beviljats ​​11 internationella patent kring sin kärnmotståndsbandteknologi för att utgöra grunden för sin OEM/ODM-licensverksamhet

VANCOUVER, BC, feb. 17, 2022 /PRNewswire/ – TUT Fitness Group Inc. (TSXV:GYM) (frankfurt: 7PG) (“UTU“guld”företaget“) tillkännager ökad försäljning, nya produktuppgraderingar, nya internationella distributörer, ett affiliate-försäljningsnätverk, nya internationella patentvinster och mer.

TUT Fitness VD Rob Smith presenterade operativa uppdateringar och milstolpar i ett brev till aktieägarna. Hela brevet finns på https://tutfitnessgroup.com/year-in-review-2021/ och nedan är en sammanfattning av de viktigaste höjdpunkterna.

Finansiella resultat

Under de tre månaderna sedan företaget började handla på TSX den 6 oktober 2021, TUT:s genomsnittliga månatliga bruttoförsäljning ökade med över 300 % tack vare större varumärkeskännedom och vår marknadsföringsstrategi. Alla dessa försäljningar har varit direkt till konsumenten (“DTC:er“) försäljning som har skett på TUT:s amerikanska och kanadensiska e-handelswebbplatser.

TUT Fitness breddar nu vårt försäljningsfotavtryck bortom DTC genom att utnyttja en flerkanalsförsäljningsstrategi, varav en del inkluderar introduktion av premiummärkesdistributörer på strategiska marknader runt om i världen och inriktning på klassiska fitnesskanaler, gästfrihet, företags välbefinnande och alla konsumentkanaler i norr och SydamerikaAustralien och Europa. Vi tar nu emot och skickar våra första testordrar från dessa distributörer, samtidigt som vi öppnar upp nya marknader varje vecka. Detta har gjort det möjligt för oss att lägga grunden för global expansion.

Dessutom har TUT framgångsrikt lanserat sin affiliate-marknadsplats (med 50 affiliate-säljpartners signerade hittills) och lanserat en närvaro på BestBuy.ca (som lockar 250 miljoner besök årligen till sina butiker och e-handelswebbplats), för att ytterligare diversifiera och öka ökad försäljning.

Bolaget förväntar sig att lämna in sina delårsrapporter och ledningens diskussion och analys för de tre månader som avslutats 31 december 2021 inom de närmaste två veckorna.

Milstolpeprestationer

Vi 6 oktober 2021, TUT Fitness Group noterade framgångsrikt som TUT Fitness Group på TSX Venture Exchange under aktiesymbolen GYM.V för att skaffa kapital och för att positionera TUT som ett av de enda börsnoterade hemmagymföretagen. Det nya kapitalet gjorde det möjligt för TUT att verkställa mot vår strategiska plan, och att leverera på följande styrelsemandat bestående av: ett betydande företags varumärke, talangförvärv, ytterligare produktutveckling, IP-expansion och en aggressiv att gå till marknaden (“GTM”) distribution och försäljningsplan.

Flaggskeppet TUT Trainer™-produkten har fått flera omkonstruktionsuppdateringar för att uppgradera sin kapacitet från 150 lbs till 200 lbs och förbättra enhetens robusta känsla. Dessa uppgraderingar har banat väg för den förväntade produktlanseringen av TUT Trainer 2.0 och TUT Rower 2.0, som för närvarande testas lokalt i Vancouveroch planeras att släppas under andra kvartalet 2022. TUT 2.0 kommer att erbjuda många av samma unika funktioner som TUT 1.0 samtidigt som den har ett nytt, spännande utseende och känsla som inkluderar en matt grafitfinish.

Även om TUT förblir engagerad i vår nuvarande kinesiska produktionspartner, håller vi på att diversifiera vår tillverkning genom att köpa leverantörer med dubbla källor för varje komponent i våra produkter för att säkerställa oavbruten leverans och för att förbättra vår förhandlingshållning med avseende på tillverkningskostnader.

Vi beviljades elva (11) nya patent 2021 för vår kärnmotståndsbandteknologi i Förenta staterna, Europa, Kina, Japan, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Spanien. Vi tror att breddningen av vår patentportfölj är ett hinder för inträde för konkurrenter och kommer att vara en betydande tillväxtmotor för framtida aspekter av vår verksamhet för originalutrustningstillverkare (OEM) och originaldesigntillverkare (ODM).

Vi lanserade en TUT-mobilapp i samarbete med Trainerize, en ledare inom onlinekonditionsträningsprogramvara. Appen innehåller 250+ träningsvideor och sekvenserade träningsprogram för kunder, plus tekniska verktyg för oberoende fitnesstränare för att skapa diet- och träningsprogram för sina kunder med vår TUT-app.

När det gäller försäljning och distribution säkrade TUT flera betydande affärer: a tecknade ett huvudavtal för leverantörer med Best Buy Canada Ltd.; har undertecknat ett globalt partnerskapsavtal med CENTERED Wellness för att marknadsföra TUT Fitness för en gemenskap med 57 miljoner konsumenter av hälsoprodukter och tjänster; och vi öppnade upp TUT Fitness-produkter för två affiliate-marknadsplatser.

Företaget anställde en VP of International Sales & Distribution som har representerat andra välkända fitnessvarumärken för att hjälpa oss att etablera ett globalt fotavtryck av återförsäljare och distributörer.

Earned Media

Marknaden fortsätter att vara mottaglig för vårt kärnbudskap, “A New Way of Working Out”, som är baserad på vår innovativa motståndsbandsteknologi. Positiva mediarecensioner av vår TUT Trainer™-produkt har hittills publicerats i:

 • Daglig mamma
 • FORBES
 • GarageGymRecensioner
 • redskapsjunkie
 • Herrtidning
 • msn

TUT Trainer™ var också med i TV:s längsta spelprogram Priset är rätt, som en del av deras 50-årsjubileumsshow.

Företagsledarskap

I takt med att vår verksamhet växer fortsätter TUT att attrahera ledande befattningshavare för att leda oss framåt. Nyligen tillsatte vi fyra nyckelpositioner:

 • Stefan Sillner till positionen som VP, International Sales & Distribution
 • Mark Addisontill tjänsten som direktör, Strategic Sales & Partnerships
 • Odai Almoqadam till positionen som VP, Technology Development
 • Costa Dedegikas, till positionen som Chief Marketing Officer
 • Noah Li-leger till VP, Manufacturing Design

Den sammankopplade framtiden

För att möta efterfrågan på “connected fitness”-funktioner utvecklar vi för närvarande och har framgångsrikt testat vår första mjukvaruprototyp (MVP). Vi tror att lägga till mjukvarufunktioner till våra TUT-maskiner kommer att öka försäljningen och öppna nya återkommande intäktsströmmar.

Marknadsutsikter för fitnessutrustning

Fitnessmarknaden ser konsolidering, produktmättnad och prisrabatter från de stora fitnessmärkena för att förbli konkurrenskraftiga och för att locka nya kunder. TUT Fitness Group behåller sin position att tillhandahålla ett högpresterande, (mångsidigt) hemmagym till ett överkomligt pris kommer att bryta upp en mycket stor konsumentpublik på massmarknaden. Företaget är fortfarande övertygat om sin marknadspositionering och produktdifferentiering i USD $10,73 miljarder Global Home Gym Equipment-marknaden, trots volatila kapitalmarknader.

Se vår investerarinformation inklusive vår TUT investerarpresentation (1 februari) och Nyhetsmeddelanden från TUT

OM ALL TRYCKGRUPPER:
TUT är en Vancouver-baserad kanadensisk tillverkare av högpresterande och prisvärda fitnessprodukter. Företaget har designat, patenterat och tillverkat ett av världens minsta (11,6 lbs) och mest prisvärda högpresterande hemgym. TUT, som grundades 2018, är en framväxande aktör inom det anslutna Home Gym och Fit Tech-hårdvaruområdet, med inriktning på 10,73 miljarder USD Global marknaden för hemträningsutrustning[1] och Online Fitness Market, förväntas bli 30 miljarder USD till 2026[2].

TUT:s flaggskepp TUT Trainer™ mikrogym använder patenterad, stapelbar motståndsbandsteknologi (TUT Plates™) för att ersätta tungmetallvikter, förbättra formen och rikta in sig på varje muskelgrupp utan att lägga till press på leder eller senor. Med mer än 250+ övningar, inkluderar det multifunktionella och bärbara gymmet även en valfri TUT Rower™, och erbjuder banbrytande funktionell styrke- och konditionsträning som höjer ribban för personliga hemmagym.

För ytterligare information vänligen kontakta:

[email protected]
Rob Smith
VD, TUT Fitness Group Inc.

Framåtblickande uttalanden

Vissa uttalanden i denna utgåva är framåtblickande uttalanden eller information, som inkluderar det föredragna affiliate-försäljningsprogrammet, TUT Fitness Groups licensiering av sin teknologi, förväntningar och resultat från TUT Fitness Groups patenterade teknologi, utveckling av teknologier, kundefterfrågan på TUT Fitness Groups produkter , ökning av distribution och försäljning, global expansion, uppdateringar av TUT-produkter, inlämnande av delårsbokslut för de tre månader som slutade 31 december 2021, framtida planer, myndighetsgodkännanden och andra frågor. Framåtriktade uttalanden består av uttalanden som inte är rent historiska, inklusive uttalanden om övertygelser, planer, förväntningar eller avsikter angående framtiden. Sådan information kan i allmänhet identifieras genom användning av framåtsyftande formuleringar som “kan”, “förvänta”, “uppskatta”, “förutse”, “avsikt”, “tro” och “fortsätta” eller negativa av dessa eller liknande variationer . Läsaren varnas för att antaganden som används vid utarbetandet av framtidsinriktad information kan visa sig vara felaktiga. Händelser eller omständigheter kan göra att faktiska resultat avviker väsentligt från de förutspådda, som ett resultat av många kända och okända risker, osäkerheter och andra faktorer, av vilka många ligger utanför företagets kontroll, inklusive men inte begränsat till, affärsmässiga, ekonomiska och kapitalmarknadsförhållanden, förmågan att hantera driftskostnader, säkerhetshot och beroende av nyckelpersonal och inklusive de andra risker som registrerats under företagets profil på SEDAR på www.sedar.com. Sådana uttalanden och information baseras på ett flertal antaganden om nuvarande och framtida affärsstrategier och den miljö där företaget kommer att verka i framtiden, inklusive efterfrågan på dess produkter, förväntade kostnader och förmågan att uppnå mål. Faktorer som kan orsaka att de faktiska resultaten väsentligt skiljer sig från de i framåtblickande uttalanden inkluderar, underlåtenhet att erhålla myndighetsgodkännande, fortsatt tillgång till kapital och finansiering, utrustning och tekniska fel, rättstvister, ökade driftskostnader, bristande efterfrågan på Företagets produkter och tjänster, påverkan av covid-19 eller andra virus och sjukdomar på företagets förmåga att fungera, konkurrens, motparters underlåtenhet att fullgöra sina avtalsförpliktelser, växelkursfluktuationer, myndighetsföreskrifter, förlust av nyckelpersoner och konsulter och allmänt ekonomiska, marknadsmässiga eller affärsmässiga förhållanden. Framåtblickande uttalanden i detta pressmeddelande är uttryckligen kvalificerade av detta varnande uttalande. Läsaren uppmanas att inte förlita sig i onödan på någon framtidsinriktad information.

De framåtblickande uttalandena i detta pressmeddelande görs från och med datumet för detta pressmeddelande. Förutom vad som krävs enligt lag, frånsäger sig företaget alla avsikter och påtar sig ingen skyldighet att uppdatera eller revidera några framtidsinriktade uttalanden, vare sig som ett resultat av ny information, framtida händelser eller på annat sätt. Bolaget åtar sig inte heller någon skyldighet att kommentera förväntningarna från, eller uttalanden från, tredje part med avseende på de frågor som diskuterats ovan.

KÄLLA TUT Fitness Group Limited

.

Leave a Comment