Nio av de bästa träningsspårarna

De senaste träningsspårarna kommer nu med kraftfulla extrafunktioner inklusive inbyggd GPS-spårning för utomhusnavigering eller EKG-kapacitet för att registrera hjärtslag och rytm – med vissa till och med skickar resultaten direkt till din läkare. Här är en sammanfattning av de senaste innovationerna för att stimulera din vårmotivation.

Bästa ultimata allround multisport: Garmin Fenix ​​​​7

Garmin Fenix ​​7X Sapphire Solar, £779,99

Varumärkets senaste multisportenhet har många användningsområden: från sömn- och aktivitetsspårning (steg, golv och kalorier) till avancerade inställningar för träning och navigering, till vardagliga telefonaviseringar, betalningar och Spotify. Den nya pekskärmen gör det mycket enklare att byta datafält inom en aktivitet, och den största 7X-versionen av klockan har en ny integrerad ficklampa som är riktigt kraftfull. Den valfria integrerade solcellsladdningen förbättrar en redan imponerande batteritid på 11 dagar, och klockan kan användas i vattnet till 100 meters djup. Den är också utrustad med den bästa tillgängliga GPS-noggrannheten, plus märkets fjärde generationens pulssensor (med Pulse Ox, som registrerar syremättnadsnivåer). En av de mest imponerande wearablesna på marknaden. Från £599.99, garmin.com


Bäst för löpare: Coros Pace 2

Coros Pace 2, £179,99

Coros Pace 2, £179,99

En av de mest kompletta löpspecifika bärbara enheterna för mindre än 200 £ som har all topphårdvara som behövs för ett träningsprogram (från en pulsmätare till avancerad GPS och effektmätare), utan de överflödiga funktionerna som gör dem dyrare . Med 29g är den fenomenalt lätt men den har en imponerande 30-timmars batteritid i fullt GPS-läge (som sträcker sig till 20 dagar om den används för puls, sömn och stegspårning). Den tillhandahåller också avancerad löpanalys, så det finns en mängd data för användaren att dyka in i, och dess smarta algoritm innebär att spårarbete automatiskt snäpper till närmaste 400m. £179,99, coros.com


Bäst för blivande idrottare: Whoop 4.0

Whoop 4.0, £30 i månaden

Whoop 4.0, £30 i månaden

Detta enkla, bekväma armband övervakar hjärtfrekvens, hudtemperatur, andningsfrekvens och syrenivåer i blodet. Tekniken är prenumerationsbaserad (du registrerar dig för en minimiperiod på sex månader och remmen kommer gratis). Det kommer till liv via appen, där datan kategoriseras i sömn, återhämtning och belastning. Mätvärdena är särskilt användbara för blivande idrottare som tränar flera gånger i veckan, och föreslår varje dags optimala nivå av ansträngning och återhämtning för att optimera konditionsvinster baserat på historiska data, som kan användas för att se långsiktiga trender när de bärs under flera månader. Det är ett insiktsfullt kit som fungerar bäst när det paras ihop med andra träningsenheter som en löparklocka eller cykeldator. Från £30 i månaden, whoop.com


Bäst för medicinskt avancerade sensorer: Withings ScanWatch

Withings ScanWatch, från £249,95

Withings ScanWatch, från £249,95

Detta kan se ut och kännas som en elegant schweizisk klocka men är en av de mest medicinskt avancerade bärbara produkterna på marknaden. Dess sensorer (EKG, PPG och SpO2) är kliniskt godkända, vilket gör den till ett toppval för patienter med sömnapné och förmaksflimmer samt de med andningsstörningar över natten. Den styrs också enkelt via den digitala kronan – du vrider och trycker bara för att bläddra igenom den lilla PMOLED-skärmen för att se steg, telefonaviseringar eller starta en EKG-skanning. Den har bra batteritid (avstår från en digital skärm i full storlek och färg, den går i 30 dagar), men eftersom den saknar integrerad GPS (klockan länkar till en telefon för att spåra körningar och andra funktioner), är detta inte ett bra val för den sportfokuserade användaren. Från £249,95, withings.com


Bäst för aktivitetsspårning: Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5, £169,99

Fitbit Charge 5, £169,99

Enkelhet är nyckeln till Fitbits senaste och mest avancerade fitnesstracker. AMOLED-skärmen är ljus och färgstark med en snyggt designad standardstartskärm och funktioner aktiveras enkelt via gester på pekskärmen. Den inbyggda GPS:en spårar löpningar eller promenader exakt utan behov av en telefon, och övervakar även avståndet i en pool om simning är en del av din regim. Funktioner som pulsmätare, blodsyre, hudtemperatur och EKG erbjuder en helhetsbild av välbefinnande från den snyggt utformade Fitbit-appen – även om de mest intressanta, personliga insikterna endast är tillgängliga på märkets Premium-prenumeration (7,99 £ i månaden) ), som är gratis under de första sex månaderna. £169,99, fitbit.com


Bäst för triathleter: Wahoo Elemnt Rival GPS Smartwatch

Wahoo Elemnt Rival GPS Smartwatch, £299,99

Wahoo Elemnt Rival GPS Smartwatch, £299,99

Wahoo är mest känt för sina GPS-cykeldatorer – det här är märkets första smartklocka. Den är riktad till triathleter, men är också bra för alla med fokus på simning, cykling eller löpning. När det gäller att sätta ihop de tre disciplinerna har den beröringsfri övergång, vilket innebär att du inte behöver interagera med klockan när du tävlar. Dessutom, när du hoppar på din cykel, visas livestatistiken som samlas in av klockan på cykeldatorn – förutsatt att det också är en Wahoo. Vissa av specifikationerna saknas något jämfört med andra senaste utgåvor. Till exempel använder klockan GPS och GLONASS (det ryskbaserade satellitnavigeringssystemet) – medan många andra nu riktar in sig på flera system för att säkerställa en snabbare låsning och förbättrad precision. Som sagt, den reptåliga linsen, generös 24-timmars batteritid i GPS-läge och lättläst färgskärm är mer än upp till par. £299,99, wahoofitness.com


Bäst för träning: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2, £199,50

Polar Ignite 2, £199,50

En snygg klocka som främst är inriktad på att spåra träningspass, aktivitet och sömn – men med exakt GPS, samt en av de bästa pulssensorerna igång, är den helt kapabel för bredare träning och löpning. Enheten spårar hela dagen aktivitet och sömn, stressövervakning och avslappningsövningar, så den är ganska holistisk, med enkel navigering – det finns bara en knapp som fungerar tillsammans med pekskärmen. Med en vikt på 35 g är den också lätt för komfort. £199,50, polar.com


Bästa äventyrsklocka på ingångsnivå: Suunto 5 Peak

Suunto 5 Peak, £259

Suunto 5 Peak, £259

Detta är multisporten för alla som vill ha pålitlig och mycket kapabel sportspårning med navigering och äventyrsanvändning, utan behov av avancerade funktioner. Den väger bara 39g och kommer med utbytbara remmar för anpassning. Det bakgrundsbelysta läget saknar viss ljusstyrka, men är kanske värt kompromissen med tanke på att klockan är hyfsat prisvärd. Den har upp till 100 timmars batteritid i fullt GPS-läge, och varar upp till sju dagar i vanligt klock- och spårningsläge för steg och grundläggande sömnanalys (via sin integrerade pulsmätare). Den är också utmärkt för navigeringsanvändning, med tanke på dess lätta att följa brödsmulans spår (en linje på en grundläggande karta på skärmen som guidar dig i rätt riktning) för terrängcyklar, vandringar och löpturer. Du kan också skapa rutter på tredjepartsappar som Komoot, som synkar med Suuntos app och laddar ner till klockan. £259, suunto.com


Bäst för surfare och friluftsentusiaster: Garmin Instinct 2 Solar Surf Edition

Garmin Instinct 2 Solar Surf Edition, från £359.99

Garmin Instinct 2 Solar Surf Edition, från £359.99

Prisvärd, funky (om du går för finishen Sunburst och Flame Red) men robust, den här klockan är byggd enligt militära standarder för värme- och stöttålighet och är vattentålig till 100 meter. Den kommer nu i två storlekar, har mer funktionalitet, och den här specialutgåvan innehåller surffunktioner (kite och vindsurfing) med mätvärden som tidvattentider, surfade vågor och avstånd. Speciellt bra, sammankopplingen med Surfline Sessions har kameror på mer än 600 stränder runt om i världen, vilket innebär att när surfaktiviteten är aktiverad på din klocka, kommer du att kunna se klipp av vågorna du har träffat när du är uppe ur vattnet. Från £359.99, garmin.com

Leave a Comment