Lokala träningsstudior slår samman mitt i covid-striderna

Efter ett par magra år på grund av covid-19 såg lokala gymägare fram till januari 2022 för att få hjälp.

Före pandemin innebar början av året alltid en ökning av deltagande och medlemskap, och lokalbefolkningen hoppades att få se det igen i år. Vad de istället såg var en ökning av Omicron-fall som återigen innebar mindre klassstorlekar och färre medlemskap. Och än en gång, säger Becky Cerroni, ägare av JoyRide Cycling + Fitness Texas, fanns inget statligt stöd i sikte för branschen som hon säger har varit en av de hårdast drabbade och minst stöttade under de senaste åren.

“Fram till december 2021 hoppades vi att januari 2022 skulle fungera som en vändpunkt för lokala gym”, säger Cerroni och tillägger att januari är för gymmen vad december vanligtvis är för detaljhandeln. “I januari innebar Omicron att folk inte gick tillbaka till gymmet i de siffror vi hade hoppats på. Jag kände att vi behövde stå upp och säga något som ett litet företagssamhälle som har marginaliserats av federalt stöd.”

Inspirerad av vänner som bildade Philadelphia Fitness Coalition 2021, beslutade Cerroni att kalla samman ledare från lokala boutiquestudior för att bilda San Antonio Fitness Coalition.

I gruppen ingår nu Cerroni, Smart Barre & Pilates-ägaren Kristin Faye, EnergyX Fitness-ägaren Alison Galvan, Sweat Equity-ägaren Heather O’Neill och Soul Fitness-ägarna Jason och Yardley Padilla. De arbetar tillsammans för att öka medvetenheten om bristen på federal finansiering för branschen och om den inverkan som har. De har också förbundit sig till en attityd av “gemenskap framför konkurrens”, vilket innebär att arbeta tillsammans för korsreklam, stöd och ett ömsesidigt fokus på att hålla San Antonio frisk.

I slutet av januari gick flera från koalitionen också inför San Antonios kommunfullmäktige för att begära en del av medel från American Rescue Plan Act som har tilldelats staten och öronmärkt för turism-, rese- och besöksnäringen. (Av de 16 miljarder dollar som tilldelats Texas är 180 miljoner dollar avsedda för turism och gästfrihet).

“Vårt jobb är att hålla vårt samhälle i rörelse, friskt och motståndskraftigt mot sjukdomar”, säger Cerroni. “Vi är engagerade i det uppdraget, och vi behöver hjälp av våra politiker för att göra det.”

På JoyRide sjönk intäkterna med 60 procent från 2019 till 2022. I ett försök att hålla dörrarna öppna skars anställdas löner och timmar. Idag sysselsätter företaget 20 San Antonians, en minskning med 30 procent från 2019. Och de är inte de enda som känner av pandemin.

EnergyXs Galvin säger att de har hållit nere kapaciteten i sin studio på cirka 65 procent och har fortsatt att se en minskning av det totala klassdeltagandet. “Vi påverkas fortfarande av mandaten och covid i allmänhet”, säger Galvin. “Bristningen på finansiering till små boutique-träningsstudior har hindrat vår förmåga att komma på fötter igen efter två långa år av covid-upp- och nedgångar.”

Padilla håller med och förklarar att hans Soul Fitness-gruppträningsstudio begränsade klassstorlekarna efter COVID, vilket minskade både medlemskapen och antalet personliga träningspass. Han, liksom många andra tränare och studior, började erbjuda virtuella alternativ för kunder, och vissa har fortsatt att föredra det alternativet.

“Vissa medlemmar blev vana vid de virtuella träningspassen istället för i studion”, säger han. “Det verkade säkrare för dem under denna tid av osäkerhet.”

Fortfarande, säger han, även om virtuella alternativ är bekväma, finns det fortfarande ett behov av personliga träningspass, både på grund av ansvarstagandet av att träna i grupp men också på grund av känslan av gemenskap det bygger.

Sedan finns det den mindre påtagliga, men lika viktiga aspekten av att träna: att stärka sinnet, säger O’Neill, på Sweat Equity. De senaste två årens stress, i kombination med isoleringen, tog hårt på många människors mentala hälsa. Studier visar att det har skett en ökning av alkoholmissbruk, depression och känslor av hjälplöshet, vilket alla kan bidra till eller förvärra fysiska hälsotillstånd.

“Om vi ​​känner oss stressade, trötta och kroniskt ur balans, är våra dagliga beslut en återspegling av det tillståndet”, säger O’Neill. “Omvänt, om vårt fysiska och mentala tillstånd är harmoniskt balanserat, lever vi organiskt ett bättre liv eftersom våra dagliga val är en återspegling av hur bra vi mår.”

Cerroni säger att var och en av koalitionens medlemmar vill att deras studior ska vara en plats som främjar välbefinnande i samhället. Men utan hjälp av federal finansiering kommer det att bli en kamp i uppförsbacke.

Cerroni säger att även om hon blev “uppmuntrad” av svaret på gruppens presentation till kommunfullmäktige, har hon ännu inte fått några konkreta steg för att ansöka om bidrag.

“Som en stolt San Antonian vet jag att vi kan göra bättre än vad som har gjorts på federal nivå”, säger hon.

Leave a Comment