The Fiji Times » Friidrott riktar sig till fitness – Tränaren är nöjd med uppslutningen

A Fiji kommer nu att fokusera på att förbättra idrottares kondition efter att ha genomfört sina första försök för Pacific Mini Games på ANZ Stadium i Suva igår. Tränaren Antonio Raboiliku sa att detta var deras första tävling för säsongen och att deras första försök gav dem en glimt av områden att förbättra sig på.

“Vi är glada över uppslutningen och vi har sett vad idrottare är kapabla till i hans ögonblick”, sa han.

“Vi hanterar deras prestationer och de flesta av dem är i nivå.

“Även om spelen är rätt i juni, totalt sett finns det mycket arbete som måste göras.

“Friidrott Fiji har missat många av sina turneringar de senaste två åren och vi har sett att det har tagit ut sin rätt på atleterna. Men vi är tacksamma för att vi nu har sett deras individuella prestationer, vi kommer sedan att prata med idrottarna och sätta upp träningsprogram som de ska följa för att de ska hålla sig i form.”

Han sa att de skulle ha sin veckotävling för att mäta dessa idrottare på deras dagliga träningspass och hjälpa till med deras framsteg.

“Vi kommer att ha ett nytt försök i mars och förhoppningsvis om saker och ting är OK i april, så har vi våra sista försök som kommer att vara avstängda för att välja laget för minispelen och Commonwealth.

“Vi jobbar dygnet runt för att få det bästa laget för dessa två turneringar.”

Leave a Comment