YMCA öppnar nytt träningsområde | Nyheter

Från och med tisdag kan medlemmar i Lawton YMCA blåsa av ångan genom att slå i en tung väska när ett nytt gym i källaren öppnas.

Ny utrustning i källaren kommer att inkludera en uppsättning tunga boxningsväskor, speedbags, upphängda Total Body Resistance-remmar och flera uppsättningar kettlebell-, hantel- och skivstångsvikter, samt diverse annan träningsutrustning.

Det nya träningsområdet kommer att öppna för allmänheten kl. 17.15 på tisdag med en ceremoni för att klippa band, följt av tre dagar med provklasser för att hjälpa människor att bekanta sig med utrustningen och de nya klasserna som kommer att hållas i källaren.

John Veal, Healthy Living and Youth and Family Director för Lawton YMCA, sa att efter att ha sett framgången med ett boxningsprogram som redan hålls i källaren, Rock Steady boxningsklassen, beslutades att området skulle renoveras och öppnas för nya klasser och regelbunden användning.

“Detta är för någon som vill gå från jobbet och komma ner och slå en tung väska,” sa Veal. “Inte bara för någon som försöker bli boxare.”

I flera veckor har arbetare renoverat källaren, målat om väggarna, slipat golv och lagt ner AstroTurf-golv till boxningsdelen. YMCA har också arbetat med nya bemanningsarrangemang, inklusive att anställa nya tränare certifierade i boxning och att få tränare som för närvarande finns på lönelistan certifierade för att lära ut boxning och hantera ny utrustning.

Kalvkött sa att YMCA också drar nytta av öppenheten i källarutrymmet, tillhandahåller HIIT-klasser (High Intensity Interval) och tidsinställda träningskretsar som de inte har kunnat tillhandahålla i fitnessområdet på övervåningen.

“Vi är verkligen glada,” sa Veal. “Vi har verkligen drivit det till nya medlemmar när vi tar med dem på turnéer och försöker få ut ordet.”

Förutom boxningsutrustning innehåller källaren flera stationära cyklar och har använts för att undervisa i spinnklasser sedan 2019. Källaren används fortfarande för boxningsklassen Rock Steady. Veal sa att inga klasser som för närvarande hålls i källaren kommer att påverkas av öppningen av det nya gymmet.

.

Leave a Comment