Planerar att omvandla Harbour Gallery till ett fitnesscenter

Hamngalleriet i St Aubin, som har sålt och ställt ut konst i mer än 20 år, skulle kunna förvandlas till ett gym.

Planer har lagts in på att förvandla bottenvåningen och en del av fastighetens första våning till ett friskvårdscenter och att behålla caféet.

Om det godkänns skulle galleriet bli en av ett antal fastigheter som nyligen har omvandlats till hälso- och fitnessklubbar. Ett projekt för att förvandla de tidigare Austin Reed- och Jaeger-butikerna i Halkett Place till ett “One Motivation”-gym har nyligen avslutats, med ett inlägg på företagets sociala mediasida som tillkännager att anläggningen hade öppnat.

Och i våras öppnade Strive, intill Jersey Reds mark i St Peter, sina dörrar. Sedan dess har den använts som en träningsanläggning inför turneringen för de brittiska och irländska lejonen samt laget för England Rugby Union.

Planer har också godkänts för att omvandla bottenvåningen i ett kontor på Church Street, granne med Town Church, till ett gym. Ruff Ventures, ett företag som ägs av entreprenören Jonathan Ruff, ligger bakom planerna.

En designförklaring sammanställd av Waddington Architects för Harbour Gallery-platsen säger: ‘Bottenvåningen och en del av första våningen har sedan dess använts som en butik, som säljer konstverk och ett café. Dessa ytor föreslås ändras till ett fitness- och friskvårdscenter för att betjäna det närområde som saknar dessa faciliteter. För att undvika tvivel föreslås det befintliga caféet bestå med möteslokaler på entresolplanet.

“De omgivande hotellen och pensionatet har för närvarande inga fitnessfaciliteter. Turismmarknaden har dock gått vidare och besökare söker fitness- och hälsofaciliteter som en del av sitt semesterpaket. Det föreslagna fitness- och hälsocentret tillhandahåller en anläggning som inte bara stöder turism utan ger en extra anläggning för den lokala bostadsmarknaden i en mer effektiv användning av marken.’

Det planeras också att göra om ett kontor på andra våningen till en lägenhet med ett sovrum med självhushåll.

JEP kontaktade hamngalleriet för att se om det skulle flyttas – om planerna gick igång – men en talesman avböjde att kommentera.

Bygget är redan i full gång granne med galleriet i den tidigare Gallichan Marine-lokalen. Fastigheten förstördes av en brand 2015 som gjorde att 20 närboende evakuerades.

En planansökan om att bygga ett hus med fyra sovrum på tomten godkändes 2019.

Leave a Comment