Få dina träningsönskningar att fungera med dessa 10 enkla tips

Motivation kommer inifrån. Ingen kan motivera dig på en daglig basis.

Börja din träningsresa i år med dessa enkla men effektiva träningstips från Chirag Barjatya, en fitnessentreprenör och hälsocoach.

Vi strävar alla efter att vara vältränade och friska. Vi ställer ofta önskemål och beslut för att börja vår träningsresa. Men hur ofta hedrar vi verkligen dessa löften och beslut? Vanligtvis tycker många människor att det är väldigt svårt att följa de träningslöften de avger och deras träningsresa spårar ur. Det är därför den Pune-baserade träningscoachen Chirag Barjatya berättar för dig hur du börjar ditt år på ett hälsosamt sätt och gör löften till dig själv att fungera.

Begränsa eller bind inte dig till ett mål

Undvik att binda dig till ett ytligt mål som att du ska gå ner 10 kg i januari. Fokusera istället på lättillgängliga saker och kortsiktiga mål. När det gäller den första veckan, börja med att göra 6000 steg och öka gradvis till 8000 steg den andra veckan och så vidare.

Detox är olika för alla

Vissa av er är beroende av cigaretter, alkohol, godis och skräpmat som pizza, kakor, etc. Du kan välja att gå till cold turkey eller aldrig röra den igen. Eller så kan du välja att belöna dig själv med denna skräpmat en gång i månaden.

En bra fysik tar tid

Om du funderar på att skaffa en tränare, skaffa den för sex månader eller ett år om du är en oerfaren lyftare. Om du tror att du kan få en kroppsbyggnad med magmuskler på bara 12 veckor eftersom du såg en annons i ett inlägg på sociala medier, har du fel.

Beslutsamhet är nyckeln

Jag känner folk som skrev upp mig i 12 veckor och sedan gav upp helt för att de inte kunde låta bli att umgås för länge. Gå in i tankesättet “Jag måste göra det här om det inte finns något annat alternativ eller val”. Detta tänkesätt hjälper dig att undvika “fitness är inte för mig”-tanken.

Lär dig att säga NEJ

Lär dig att säga “nej” till din mamma, din mormor, dina vänner och alla matare. Du kanske känner dig i ett stycke eller att ett bett inte skadar, det gör det inte. Men för många människor utlöser en bit missbruket igen. Och så är det en nedförsbacke.

Tvångsmata aldrig människor

Vi vet alla att frosseri är en synd. Så det finns absolut inget behov av att visa kärlek till dina nära och kära bara genom att tvångsmata. Att veta hur man äter precis rätt mängd mat istället är det bästa sättet att visa sin kärlek. Lär dina barn samma sak.

Dina barn väljer din vana

Om du är överviktig och äter för mycket skräp, kom ihåg att dina barn också kommer att börja göra detsamma. Om du inte vill att dina barn ska anta dåliga matvanor, måste du göra det första försöket och träna självkontroll. Annars kommer ditt barn även i framtiden att skylla på dig för sin livsstilsstörning, som vi säger: “Det är allt i familjen”.

Träna dig mentalt

Det kommer att finnas dagar då du säger till dig själv, ‘Du lever bara en gång, låt oss njuta av maten’. Det kommer dagar då du känner dig svag och andra njuter av maten. Var beredd på att inte påverkas av dessa.

Tålamodets frukt har den sötaste smaken

När du har nått dina konditionsmål och har full kontroll över dina matvanor, en bra fysik med bra blodmarkörer, kan du då och då belöna dig själv med din favoritmat.

bonustips

  • Kontrollera din vikt dagligen och om det stör dig, gör det en gång i veckan. Fokusera mer på att tappa tum.
  • Jämför aldrig dina framsteg med någon annans.
  • Motivation kommer inifrån. Ingen kan motivera dig på en daglig basis.

(Den här artikeln är skriven av Chirag Barjatya, en fitnessentreprenör och hälsocoach)

Total Wellness är nu bara ett klick bort.

Följ oss på

.

Leave a Comment